autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu crema de clementine si cappucino

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 70 gr ciocolata neagra, 50 gr unt, 1 lingura cacao, 6 linguri faina, 1 lingurita cu varf praf de copt, 2 lingurite rom, un praf de sare, Pentru crema de clementine:, 200 ml suc proaspat de clementine, 3 linguri zahar, 1 ou, 1 lingura plina amidon, 300 gr mascarpone, 1 lingurita vanilie, 2 lingurite esenta de portocale, Crema de cappucino:, 200 gr mascarpone, 250 ml frisca lichida, 3 linguri nutella, 1 plic cappucino, 1 lingura condiment amaretto (eu am gasit in Lidl, de la Deluxe), In plus:, 200 gr smantana de tara, 150 ml frisca lichida, 2 linguri zahar pudra, decoratiuni din pasta de zahar, fulgi de ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul:

Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc.

Incorporati amestecul de ciocolata cu unt.

Adaugati esenta de rom, cacaoa si la final faina cernuta.

Albusurile le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma.

Le incorporati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 23 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati.

Il introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru circa 30-35 de minute.

Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor.

Il lasati sa se raceasca, apoi il taiati in 3 foi.

Crema de clementine:

Intr-o cratita amestecati oul cu zaharul, cu un tel.

Adaugati amidonul, sucul de clementine si amestecati pana amidonul este complet dizolvat.

Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic, invartiti continuu cu telul, pana crema se ingroasa ca o budinca.

O dati deoparte cand este gata, o acoperiti cu folie si o dati la rece.

Crema de clementine rece, o amestecati cu mascarponele rece, vanilia, esenta de portocale si le mixati bine. O sa obtineti o crema spumoasa.

Crema de cappucino:

Mascarponele il mixati cu nutella, cappucino si condimentul amaretto.

Frisca lichida rece, o mixati separat pana devine spuma, apoi o adaugati in crema de mai sus si amestecati totul cu o paleta.

Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Daca doriti puteti insiropa blaturile, desi nu prea este nevoie.

Turnati crema de clementine, o nivelati, puneti alta foaie de blat, crema de cappucino, o nivelati, apoi ultima foaie de blat.

Acoperiti tortul, il dati la rece 3-4 ore sau peste noapte.

Frisca lichida si smantana, reci, impreuna cu zaharul pudra, le mixati pana obtineti o consistenta spumoasa.

Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul detasabil.

Imbracati tortul in frisca, faceti si cateva floricele cu un pos.

Din pasta de zahar, eu am ales sa fac o funda si cateva floricele verzi de iarna.

Deasupra presarati fulgi de ciocolata rece.

Il mai dati la rece circa o ora, apoi poate fi taiat si servit.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de clementine si cappucino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort bust de femeie

Tort bust de femeie

Ideia acestui tort am luat-o dupa blogul TUNDE`S BLOG. Blatul 1 Se bat albusurile spuma se adauga

10 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort festiv

Tort festiv

Pandispan Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul, dupa ce zaharul este topit, consistenta albusurilor

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 70 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 2 lingurite rom
  • un praf de sare
  • Pentru crema de clementine:
  • 200 ml suc proaspat de clementine
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura plina amidon
  • 300 gr mascarpone
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • Crema de cappucino:
  • 200 gr mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri nutella
  • 1 plic cappucino
  • 1 lingura condiment amaretto (eu am gasit in Lidl
  • de la Deluxe)
  • In plus:
  • 200 gr smantana de tara
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • decoratiuni din pasta de zahar
  • fulgi de ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort aromat