Tort cu crema de cocos

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200gr faina
  • 150gr miez de nuca macinat foarte fin
  • 100gr ciocolata neagra de menaj
  • 50gr unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt (nu era in reteta, dar eu l-am adaugat, sa creasca blatul)
  • Crema:
  • 200gr ciocolata alba
  • 300gr cocos(in reteta erau 200gr, dar eu am pus mai mult)
  • 200gr unt
  • 100ml frisca
  • 200ml crma vanilie(nu era in reteta,deci nu este obligatoriu,eu am gasit crema la LIDL)
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri lichior de oua (nu era in reteta)
  • 1plic zahar vanilat
  • Decor:
  • 400ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 100gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte
  • 50gr unt
  • 30ml lichior de ciocolata
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Frecam untul moale (lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte) cu zaharul (eu l-am macinat pudra) si zaharul pudra, punem vasul la bain-marie, apoi adaugam ouale, ciocolata topita separat, apoi adaugam lichiorul de oua, miezul de nuca si sarea. Si lasam pe aburi vreo 15 minute, amestecand din cand in cand.

Luam de pe aburi si adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine compozitia.

Tapetam o forma de tort de 20 cm cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, 30-40minute, la foc potrivit .Facem testul cu scobitoarea. Scoatem si lasam la racit, apoi il taiem in 3 foi. In reteta nu spunea ca trebuie insiropate foile, dar eu am insiropat-o doar pe cea de sus cu apa si esenta de rom.

Pregatim crema:

Lasam sa se topeasca ciocolata alba cu untul si frisca lichida, adaugam galbenusul de ou, lichiorul de oua, laptele si zaharul vanilat si nuca de cocos, la sfasit adaugam crema de vanilie, lasam sa se ingroase putin. Omogenizam bine si lasam cateva minute sa se racoreasca.

Asamblam tortul: foi, crema si terminam cu foaie.

Batem frisca cu intaritorul de frisca si imbracam tortul. Lasam putin la racit.

Topim ciocolata cu frisca si untul, adaugam laptele si lichiorul, la final uleiul si omogenizam bine. Intindem cu un cutit peste frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor