autor:

Alina

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort cu crema de gutui

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 8 oua medii (M), 240 g zahar, 220 g faina, coaja de la o lamaie, coaja de la o portocala, 1 praf sare, , Crema de gutui:, , 600 g smanatana lichida (30%grasime), 320g gem de gutui, 100 g smantana fina si cremoasa (20% grasime), 10 g gelatina, , Crema de mascarpone:, , 500 g smantana lichida, 250 g mascarpone, 80g zahar, , , Sirop citrice:, , sucul de la 3 clementine potrivite, sucul de la 1/2 portocala, 2 lg zahar, , , Decor:, , coaja de portocala, coaja de lamaie, felii de lamaie, felii de portocala, felii de gutuie

Dificultate: Medie Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Blat

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.



2. Separa albusurile de galbenusuri.



3. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (240 g) in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.



4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand 1-2 minute (pana cand sunt total incorporate).



5. Cerne faina in compozitie in trei transe amestecand usor cu o spatula prin miscari circulare dupa fiecare transa adaugat.Inglobeaza si coaja rasa de portocala si de lamaie.



6. Toarna compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana trece testul scobitorii.



7. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala (vor rezulta 3 felii).

Pentru siropul e citrice, amesteca sucurile cu zaharul si pune-l intr-un vas pe foc potrivit 2-3 minute. Vei folosi acest sirop la insiropat feliile de blat.



Crema de gutui:



ATENTIE! Prepari crema in momentul asamblarii.



1. Hidratezi gelatina in 50 ml smantana lichida apoi o dizolvi pe bain-marie.



2. Mixezi restul de smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si consitenta. Adaugi gemul de gutui (gemul facut de mine are bucati mai mari asa ca le-am tocat mai fin) si gelatina dizolvata si mixezi pana la inglobarea acestora.



Crema de mascarpone:



Mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand capata consistenta, adaugi mascarponele si mixezi pana la incorporarea acestuia.

Asamblare:



1. Pui prima felie de blat pe un platou, intr-un inel reglabil pentru torturi, o insiropezi, torni jumatate din crema de gutui, egalizezi crema, pui a doua felie de blat, insiropezi, cealalata parte din crema de gutui si ultima felie de blat pe care o vei insiropa. Introduci tortul in frigider pentru 4 ore minumum.



2. Scoti tortul din frigider, dai deoparte inelul reglabil si imbraci tortul intr-un strat fin de crema de mascarpone. Restul de crema de mascarpone ilpui intr-un pos cu dui stea deschisa si ornezi lateralele tortului. Decorezi cu feliile de portocala, lamaie si gutuie fierte in prealabil in sirop pentru 2 minute si apoi racite. Introduci in frigider pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua medii (M)
  • 240 g zahar
  • 220 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • 1 praf sare
  • Crema de gutui:
  • 600 g smanatana lichida (30%grasime)
  • 320g gem de gutui
  • 100 g smantana fina si cremoasa (20% grasime)
  • 10 g gelatina
  • Crema de mascarpone:
  • 500 g smantana lichida
  • 250 g mascarpone
  • 80g zahar
  • Sirop citrice:
  • sucul de la 3 clementine potrivite
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 2 lg zahar
  • Decor:
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • felii de lamaie
  • felii de portocala
  • felii de gutuie

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicios

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tort cu crema de ciocolata si miere