Pregatesti blatul asa: amesteci faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si apa rece pana obtii un aluat elastic, pe care il lasi la rece 30 de minute. Il intinzi apoi intr-o forma de tort si il coci 20 de minute la foc potrivit.
Pregatesti crema asa: amesteci iaurtul cu zaharul, coaja rasa de lamaie si gelatina inmuiata in 200 ml apa si topita pe baie de aburi. Dai aceasta crema la rece pentru 10 minute, apoi adaugi 300 ml frisca batuta si amesteci bine.
Insiropezi foaia de blat cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de rom, si intinzi jumatate din crema. Intinzi apoi gemul de visine, pui capsunile scurse bine si asezi deasupra piscoturile trecute prin siropul preparat. Asezi deasupra crema ramasa, imbraci tortul in frisca, il decorezi cu capsuni si il dai la rece pentru 4-5 ore.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii