Tort cu crema de iaurt si capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de iaurt si capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 130 g faina
  • 60 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa rece
  • 100 g piscoturi
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 750 g iaurt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g gem de visine
  • 300 g capsuni proaspete sau din compot
  • 2 plicuri de gelatina

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa: amesteci faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si apa rece pana obtii un aluat elastic, pe care il lasi la rece 30 de minute. Il intinzi apoi intr-o forma de tort si il coci 20 de minute la foc potrivit.

Pregatesti crema asa: amesteci iaurtul cu zaharul, coaja rasa de lamaie si gelatina inmuiata in 200 ml apa si topita pe baie de aburi. Dai aceasta crema la rece pentru 10 minute, apoi adaugi 300 ml frisca batuta si amesteci bine.

Insiropezi foaia de blat cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de rom, si intinzi jumatate din crema. Intinzi apoi gemul de visine, pui capsunile scurse bine si asezi deasupra piscoturile trecute prin siropul preparat. Asezi deasupra crema ramasa, imbraci tortul in frisca, il decorezi cu capsuni si il dai la rece pentru 4-5 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise