autor:

Elena-Ramona

» » Torturi

Tort cu crema de iaurt si capsuni

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru blat ai nevoie de:, 130 g faina, 60 g unt, 2 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 galbenus, 2 linguri apa rece, 100 g piscoturi, , Pentru crema ai nevoie de:, 750 g iaurt, 2 linguri zahar, 1 lamaie, 500 ml frisca lichida, 200 g gem de visine, 300 g capsuni proaspete sau din compot, 2 plicuri de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Pregatesti blatul asa: amesteci faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si apa rece pana obtii un aluat elastic, pe care il lasi la rece 30 de minute. Il intinzi apoi intr-o forma de tort si il coci 20 de minute la foc potrivit.
Pregatesti crema asa: amesteci iaurtul cu zaharul, coaja rasa de lamaie si gelatina inmuiata in 200 ml apa si topita pe baie de aburi. Dai aceasta crema la rece pentru 10 minute, apoi adaugi 300 ml frisca batuta si amesteci bine.
Insiropezi foaia de blat cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de rom, si intinzi jumatate din crema. Intinzi apoi gemul de visine, pui capsunile scurse bine si asezi deasupra piscoturile trecute prin siropul preparat. Asezi deasupra crema ramasa, imbraci tortul in frisca, il decorezi cu capsuni si il dai la rece pentru 4-5 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri

15 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Radu , 19 mai 2014

    i

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2010

    Frumos si bun. Felicitari !*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 130 g faina
  • 60 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa rece
  • 100 g piscoturi
  • Pentru crema ai nevoie de:
  • 750 g iaurt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g gem de visine
  • 300 g capsuni proaspete sau din compot
  • 2 plicuri de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Frumos si bun. Felicitari !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise