autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu crema de lamaie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8-12 felii):, Blatul - 6 oua, , 175 g zahar, , coaja rasa de la o lamaie, , 1 varf de cutit sare, , 75 g faina, 25 g amidon (zeamil)., Crema: 2 oua, , 275 g zahar, , coaja rasa si, zeama de la 2 lamai, , 50 g faina, , 1/2 kg frisca batuta (indulcita)., In plus: unt si, faina pentru forma, , felii glasate de lamaie si, portocala pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr., se unge si se infaineaza o forma de tort (diametrul: 22 cm).
Intr-un castron, se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul, coaja de lamaie, sarea si 2 linguri cu apa, se amesteca apoi compozitia cu mixerul, pana ce devine spumoasa, si se incorporeaza faina, amidonul si albusurile batute.
Se toarna compozitia in forma si se coace 45 de minute in cuptorul incins.
Blatul copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Se prepara crema: se freaca bine ouale cu zaharul si cu coaja de lamaie si se incorporeaza zeama de lamaie (careia i se adauga apa pana la 275 ml) si faina. Se toarna crema astfel obtinuta intr-o cratita, se pune pe foc sa dea in clocot, se fierbe 5-7 minute amestecand intruna, si cand s-a ingrosat si a devenit neteda se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
Se incorporeaza in crema frisca batuta si se taie blatul in 3 parti (pe orizontala). Se ung cu crema cele 2 parti de jos, se monteaza tortul si se acopera cu crema pe toata suprafata (deasupra si pe margini). Se orneaza cu felii de lamaie si portocala glasate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de lamaie

Tort cu crema de lamaie

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat apa si zaharul pana spuma

102 voturi    9 comentarii
5h
Torturi
Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

Ungeti cu unt o tava cu pereti detasabili. Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema usoara.

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Laura_Ioniche

    Laura_Ioniche (Bucatar sef):

    Mi-a iesit super, e o reteta foarte buna si usor de preparat, am respectat reteta originala si nu cred ca as schimba ceva la ea.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tit Steluta , 12 mai 2014

    am sa-l fac dar il imbrac in ciocolata alba asa am primit comanda,iti zic maine cum mi-a iesit.

  • Fara foto

    Teslarasu Nicoleta , 12 mai 2014

    wawww e superrr cred ca e si gustos

  • Fara foto

    Tit Steluta , 12 mai 2014

    am sa o incerc in seara asta suna bine

    • Fara foto

      Casian Sirean , 03 ianuarie 2014

      imi place este foarte bun la gust savurati si voi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

23 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8-12 felii):
  • Blatul - 6 oua
  • 175 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 varf de cutit sare
  • 75 g faina
  • 25 g amidon (zeamil).
  • Crema: 2 oua
  • 275 g zahar
  • coaja rasa si
  • zeama de la 2 lamai
  • 50 g faina
  • 1/2 kg frisca batuta (indulcita).
  • In plus: unt si
  • faina pentru forma
  • felii glasate de lamaie si
  • portocala pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort alpahores