Se incinge cuptorul la 180gr., se unge si se infaineaza o forma de tort (diametrul: 22 cm).
Intr-un castron, se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul, coaja de lamaie, sarea si 2 linguri cu apa, se amesteca apoi compozitia cu mixerul, pana ce devine spumoasa, si se incorporeaza faina, amidonul si albusurile batute.
Se toarna compozitia in forma si se coace 45 de minute in cuptorul incins.
Blatul copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Se prepara crema: se freaca bine ouale cu zaharul si cu coaja de lamaie si se incorporeaza zeama de lamaie (careia i se adauga apa pana la 275 ml) si faina. Se toarna crema astfel obtinuta intr-o cratita, se pune pe foc sa dea in clocot, se fierbe 5-7 minute amestecand intruna, si cand s-a ingrosat si a devenit neteda se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
Se incorporeaza in crema frisca batuta si se taie blatul in 3 parti (pe orizontala). Se ung cu crema cele 2 parti de jos, se monteaza tortul si se acopera cu crema pe toata suprafata (deasupra si pe margini). Se orneaza cu felii de lamaie si portocala glasate.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii