autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu crema de lapte

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 aprilie 2014

Ingrediente
Blat:, 7 oua mari (L), 200 g zahar, 1 lg ulei, 130 g faina, 40 g cacao, , Crema de lapte:, 1 l lapte, 250 g zahar, 100 g faina, 50 g amidon, 1 baton scortisoara, 5 cuisoare, 300 g smantana lichida, , Sirop, , 200 ml apa, 1 lg zahar, 1/2 baton scortisoara, , Decor, , 110 g zahar tos, 1/4 lgt zeama de lamaie, 100 g smantana lichida(30%grasime)

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adauhgam uleiul si mai mixam un minut.
4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam restul de zahar si mixam pana cand acesta se dizolva iar spuma formata este lucioasa si tare.
5. Turnam galbenusurile batute in albusuri si amestecam cu o spatula, de sus in jos, cu cat mai putine miscari.
6. Cernem in compozitie faina amestecata cu cacao in trei transe amestecand usor cu spatula/lingura.
7. Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min, sau pana cand trece testul scobitorii.
8. Dupa ce s-a copt scoatem blatul la racit pe un gratar.

Crema:
1. Amestecam zaharul, faina si amidonul si le punem intr-o cratita groasa. Turnam treptat laptele si amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase.
2. Punem in compozitie cuisoarele si scortisoara.
3. Punem vasul pe foc si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa (~10 minute dureaza).
4. Oprim focul si acoperim crema cu o folie alimentara ca sa nu se formeze pojghita, apoi o lasam sa se raceasca complet. Scoatem cuisoarele si scortisoara.
5. Mixam smantana lichida (rece) pana cand creste in volum, iar spuma formata este densa.
6. Punem 200 g din frisca batuta in crema de lapte rece si mixam pana la incorporare. Adaugam si restul de frisca batuta si o inglobam usor, cu ajutorul spatulei.
7. Impartim crema in 3.

Sirop:
Punem apa impreuna cu zaharul si scortisoara pe foc. Lasam sa fiarba 5 minute, oprim focul si lasam sa se raceasca complet.

Zahar caramelizat
ATENTIE! Decorul din zahar caramelizat este bine sa il faceti chiar inainte de a servi tortul deoarece acesta se topeste cand sta mult timp in contact cu crema de lapte.
1. Punem zaharul impreuna cu zeama de lamaie intr-o cratita non-aderenta si lasam la foc mic pana se caramelizeaza, fara a amesteca. Oprim focul si omogenizam.
2. Punem o hartie de copt pe blatul de lucru, punem o parte din zaharul caramelizat pe hartie si il intindem bine. Lasam sa se raceasca complet, apoi il zdrobim sau il rupem in bucati mai mici.
3. Pentru firisoarele de zahar, bagam doua linguri in zaharul caramelizat. Le scoatem si le unim "spate in spate" si apoi tragem in sens invers cat de mult putem. Taiem firicelele formate si repetam procesul de cateva ori pana obtinem cantitatea dorita.

Asamblare:
1. Feliem tortul in 3.
2. Intr-un inel pentru torturi punem prima felie de blat, insiropam cu 6-7 lg de sirop, asteptam 2-5 min. 3. Punem apoi o parte de crema, a doua felie, sirop (6-7 lg) a doua parte de crema si ultima felie de blat care o vom insiropa. Introducem in frigider minim 6 ore (la mine a stat peste noapte).
4. Scoatem tortul din frigider, scotem inelul si imbracam tortul in crema ramasa.
5. Mixam frisca lichida cu 1/2 lgt zahar pana cand creste in volum, o punem intr-un pos cu varf simplusi ornam tortul pe marginea de sus.
6. Punem pe margine bucatile de zahar caramelizat, iar in mijloc "firisoarele" din zahar.

Nota!
Daca nu vreti sa va complicati cu zaharul caramelizat, puteti folosi ciocolata razuita pentru decor. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

Blatul de ciocolata: Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand

53 voturi    13 comentarii
4h 10 min
Torturi
Tort cu crema de lapte si ciocolata

Tort cu crema de lapte si ciocolata

Incepem cu crema de ciocolata deoarece trebuie sa stea la rece. Punem toate ingredientele intr-un

30 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Melahat Tuna , 03 decembrie 2015

    va felicit pt tot ce faceti sant toate placute

  • Fara foto

    Aura Cerchez , 02 octombrie 2014

    de facut cat mai curand!

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2014

    Cred ca gustul este pe masura aspectului,se apropie ziua nepotelului voi vedea.

    • Fara foto

      , 22 iulie 2014

      arata foarte bine ,este foarte bun ,am mancat ,am si facut dupa o reteta un pic altfel ,dar am o problema ,am o tava rotunda pt tort la care inelul nu iese

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2014

      Un deliciu...

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 15 mai 2014

      ce bine arata si ce bun trebuie sa fie!

    • Fara foto

      Marius Mary , 14 mai 2014

      mmmmmm vreau si eu

    • Fara foto

      Tit Steluta , 14 mai 2014

      mmmmm ...............

    • Fara foto

      Georgeta Darlosan , 02 mai 2014

      vreau sa o fac si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua mari (L)
  • 200 g zahar
  • 1 lg ulei
  • 130 g faina
  • 40 g cacao
  • Crema de lapte:
  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 baton scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 300 g smantana lichida
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 1 lg zahar
  • 1/2 baton scortisoara
  • Decor
  • 110 g zahar tos
  • 1/4 lgt zeama de lamaie
  • 100 g smantana lichida(30%grasime)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Cred ca gustul este pe masura aspectului,se apropie ziua nepotelului voi vedea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata