autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort cu crema de lapte condensat

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2011

Ingrediente
Blat: 4 oua, 120 g zahar, 110 g faina, 10 g cacao, un praf sare, esenta de vanilie., Crema de lapte condensat: 100 ml lapte,, 3-4 frunze de menta,, 150 ml lapte condensat,, 200 ml frisca,, 1 plic gelatina, 1 lingura miere, Ganache: 1 ciocolata amaruie (100 g),, 200 ml frisca, Decor: frisca, ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Mai intai m-am ocupat de ganache. Am incalzit putin frisca pe foc, am adaugat ciocolata rupta in bucati si am amestecat pana s-a topit aceasta din urma, fara sa las frisca sa fiarba. Am dat amestecul obtinut la rece. Cateva ore.
Am pregatit blatul: am mixat timp de 25 de minute ouale impreuna cu zaharul, esenta si sarea. Am adaugat apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, treptat, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus. Compozitia odata omogenizata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul timp de 35 de minute la 170 de grade. (pentru siguranta faceti testul scobitorii).
Am pus la fiert 50 ml lapte impreuna cu frunzele de menta; la primul clocot am oprit focul si am lasat menta sa pluteasca in lapte.
Am amestecat laptele condensat cu mierea si restul de 50 ml lapte.
Am adaugat si laptele fiert cu menta, dar strecurat.
Am hidratat gelatina timp de 10 minute in apa rece (cateva linguri), apoi am pus-o la bain marie pana s-a lichefiat; am turnat-o apoi in amestecul de lapte condensat.
Am batut bine frisca si am incorporat-o in amestecul de lapte. Am dat compozitia la frigider, sa se intareasca putin.
Am taiat blatul in trei.
Am montat tortul ajutandu-ma de inelul detasabil al formei de copt: felie de blat, insiropata (sirop clasic: apa, zahar, esenta de rom), 1/2 crema de lapte condensat, felie de blat, insiropata, 1/2 crema de lapte, felie de blat, insiropata.
Am dat la rece (minim 3 ore).
Am scos ganache-ul din frigider si am mixat pana compozitia a devenit cremoasa.
Am detasat inelul formei de copt si am uns tortul deasupra cu crema ganache; pe margine am uns cu frisca si apoi am decorat cu putina ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lapte condensat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Eclair cu cappuccino si caramel

Tort Eclair cu cappuccino si caramel

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o

10 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul

32 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012

    Arata minunat! Un deliciu cu menta si ganache!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 august 2011

    Foarte fin si aromat!*****la fav...

Dificultate

Medie

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat: 4 oua
  • 120 g zahar
  • 110 g faina
  • 10 g cacao
  • un praf sare
  • esenta de vanilie.
  • Crema de lapte condensat: 100 ml lapte,
  • 3-4 frunze de menta,
  • 150 ml lapte condensat,
  • 200 ml frisca,
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingura miere
  • Ganache: 1 ciocolata amaruie (100 g),
  • 200 ml frisca
  • Decor: frisca
  • ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

54 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata minunat! Un deliciu cu menta si ganache!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de iaurt si piersici