autor:

Fara foto

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort cu crema de lime si fructe de padure

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 ianuarie 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 8 oua, 10 linguri zahar, 10 linguri lapte, 14 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, , Pentru crema de lime:, , 350 ml lapte, 4 linguri amidon, 5 linguri zahar, 6 patratele ciocolata alba, 200 ml frisca lichida, 1 pastaie de vanilie, , Pentru crema de fructe de padure:, , 350 gr fructe de padure, 3 linguri zahar, 250 gr mascarpone, 8 gr gelatina, 1 lingura zahar pudra, , Pentru glazura:, , 80 ml frisca lichida, 30 gr ciocolata amaruie, 50 gr ciocolata cu lapte, , Pentru sirop:, , 1 cana si jumatate apa, 4 linguri zahar, 2-3 lingurite esenta de rom, 5 linguri suc stors de la o portocala, , Pentru ornat:, , 200 ml frisca lichida, fulgi din napolitana, o portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Ouale, de la temperatura camerei, le mixam impreuna cu zaharul.
Adaugam laptele si praful de copt.
Cernem faina, cacaoa si le incorporam peste oua.
Ungem o tava de tort, detasabila, de 26 de cm cu margarina si o tapetam cu faina.
Turnam compozitia in tava si o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana blatul este copt, 35-40 de minute dureaza, dar facem preventiv testul cu scobitoarea.
Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca si taiem 3 foi.
!!!!!!!!! Mie mi-a iesit blatul tuguiat, asa ca am taiat partea tuguiata de deasupra, am facut din ea firimituri de blat, apoi am taiat doua foi.
Crema de lime:
Intr-un bol amestecam zaharul, amidonul, semintele de la pastaia de vanilie si cateva linguri de lapte pana amidonul este bine dizolvat.
Restul de lapte il punem la fiert impreuna cu batonul de vanilie.
Cand da in clocot aruncam batonul, incorporam amestecul de amidon si lasam la foc potrivit pana se ingroasa dar amestecam continuu in ea.
Tragem crema de pe foc, adaugam ciocolata si invartim pana se topeste.
Acoperim cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca bine.
Frisca rece o mixam, apoi punem crema de vanilie treptat.
La final adaugam coaja rasa de la un lime si zeama de la jumatate de lime.
Crema de fructe de padure:
Fructele de padure le trecem prin blender, adaugam zaharul si le punem pe foc pana ce acesta din urma se topeste.
Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.
Gelatina o lasam la hidratat cam 10 minute cu 4-5 linguri de apa rece, apoi o topim pe baie de aburi.
O punem treptat peste fructe, incorporam mascarponele si zaharul pudra. Dam la frigider pentru 30-40 de minute pana se intareste putin crema.
Siropul:
Intr-un ibric punem apa, zaharul si esenta de rom.
Le trasferam pe foc pana se topeste zaharul, il lasam sa se raceasca si adaugam sucul de portocala.
Tava in care am copt blatul o imbracam in folie alimentara.
Asezam prima foaie, o insiropram, turnam crema de lime si o nivelam.
Peste punem firimiturile de blat, le insiropam putin, venim cu crema de fructe de padure peste, iar deasupra puneam cealalta foaie insiropata.
Glazura:
Ciocolata rupta bucatele o punem intr-o cratita impreuna cu frisca lichida.
Le asezam pe foc pana ciocolata este complet topita.
Glazura calda o turnam usor peste tort si lasam sa se intareasca putin.
Scoatem tortul din tava si il asezam pe un platou.
Mixam frisca lichida, imbracam marginile apoi il ornam dupa preferinte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lime si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort pentru Mama

Tort pentru Mama

1. Separam albusurile de galbenusuri si batem bine albusurile cu cele 10 linguri de apa pana devin

2 voturi    1 comentariu
3h
Torturi
Tort Tata

Tort Tata

Acesta e un tort cu blat de nuca, crema de unt, imbracat in frisca si decorat cu banuti de ciocolata

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema de lime:
  • 350 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 6 patratele ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • Pentru crema de fructe de padure:
  • 350 gr fructe de padure
  • 3 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 8 gr gelatina
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru glazura:
  • 80 ml frisca lichida
  • 30 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • Pentru sirop:
  • 1 cana si jumatate apa
  • 4 linguri zahar
  • 2-3 lingurite esenta de rom
  • 5 linguri suc stors de la o portocala
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • fulgi din napolitana
  • o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort palarie