autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, un praf sare, 1 lingurita praf de copt, , , Pentru crema:, 250g mascarpone, 4 linguri zahar, 100g ciocolata neagra, 100g frisca lichida 35%grasime, 2-3 linguri zahar pudra, esenta de rom, 1 lingura coaja rasa de portocala, 500ml frisca lichida 35%, 1 plic intaritor frisca, , Pentru sirop:, 100g zahar, 200ml apa, esenta de rom, lichior de portocale, Pentru glazura:, 100g ciocolata neagra, 100ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

20 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si praful de copt.Totul se amesteca usor de jos in sus.Blatul se coace intr-o forma de tort de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit si se taie in 3 foi.
Crema:
Amestecam crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de portocale.Separat
aducem la punctual de fierbere 100g frisca lichida,apoi o dam de pe foc si punem ciocolata rupta bucati si o lasam sa se topeasca.Cand s-a racit bine o batem pana devine o crema fina.Aceasta crema o transferam treptat in crema mascarpone,le amestecam si adaugam dupa gust estenta de rom si putin lichior de portocale sau Amaretto.Batem bine frisca cu un plic intaritor frisca si apoi o amestecam in crema .
Pregatim siropul si il lasam la racit.
Glazura:
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. O lasam putin la racit.
Asamblare:
Blatul de cacao il taiem in trei,il insiropam iar apoi umplem cu crema ,iar la final il glazuram .Apoi ornarea depinde de gustul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura

Tort cu crema de ciocolata alba, mascarpone si zmeura

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele, apoi nuca de cocos, faina

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 09 februarie 2014

    Asa da crema, nu gretoasa cu unt !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Tare as fi vrut o felie, precis a fost un deliciu, Silvioara!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Foarte bun... mmmmm! Merci de reteta!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Minunat tortul foarte aspectos.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Foarte bun, foarte bun ! as vrea si eu o feliuta... pupici

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      Imi place foarte mult torturile cu crema marscapone. Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      foarte bun si bine prezentat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 100g ciocolata neagra
  • 100g frisca lichida 35%grasime
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 500ml frisca lichida 35%
  • 1 plic intaritor frisca
  • Pentru sirop:
  • 100g zahar
  • 200ml apa
  • esenta de rom
  • lichior de portocale
  • Pentru glazura:
  • 100g ciocolata neagra
  • 100ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare as fi vrut o felie, precis a fost un deliciu, Silvioara!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba Tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati iaurtul, apoi vanilia, praful de copt, cacaoa si faina. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort usor de vara cu iaurt