Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si praful de copt.Totul se amesteca usor de jos in sus.Blatul se coace intr-o forma de tort de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit si se taie in 3 foi.
Crema:
Amestecam crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de portocale.Separat
aducem la punctual de fierbere 100g frisca lichida,apoi o dam de pe foc si punem ciocolata rupta bucati si o lasam sa se topeasca.Cand s-a racit bine o batem pana devine o crema fina.Aceasta crema o transferam treptat in crema mascarpone,le amestecam si adaugam dupa gust estenta de rom si putin lichior de portocale sau Amaretto.Batem bine frisca cu un plic intaritor frisca si apoi o amestecam in crema .
Pregatim siropul si il lasam la racit.
Glazura:
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. O lasam putin la racit.
Asamblare:
Blatul de cacao il taiem in trei,il insiropam iar apoi umplem cu crema ,iar la final il glazuram .Apoi ornarea depinde de gustul fiecaruia.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii