autor:

Varadi Silvia

» » Torturi

Tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, un praf sare, 1 lingurita praf de copt, , , Pentru crema:, 250g mascarpone, 4 linguri zahar, 100g ciocolata neagra, 100g frisca lichida 35%grasime, 2-3 linguri zahar pudra, esenta de rom, 1 lingura coaja rasa de portocala, 500ml frisca lichida 35%, 1 plic intaritor frisca, , Pentru sirop:, 100g zahar, 200ml apa, esenta de rom, lichior de portocale, Pentru glazura:, 100g ciocolata neagra, 100ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

19 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si praful de copt.Totul se amesteca usor de jos in sus.Blatul se coace intr-o forma de tort de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit si se taie in 3 foi.
Crema:
Amestecam crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de portocale.Separat
aducem la punctual de fierbere 100g frisca lichida,apoi o dam de pe foc si punem ciocolata rupta bucati si o lasam sa se topeasca.Cand s-a racit bine o batem pana devine o crema fina.Aceasta crema o transferam treptat in crema mascarpone,le amestecam si adaugam dupa gust estenta de rom si putin lichior de portocale sau Amaretto.Batem bine frisca cu un plic intaritor frisca si apoi o amestecam in crema .
Pregatim siropul si il lasam la racit.
Glazura:
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. O lasam putin la racit.
Asamblare:
Blatul de cacao il taiem in trei,il insiropam iar apoi umplem cu crema ,iar la final il glazuram .Apoi ornarea depinde de gustul fiecaruia.
Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si p
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Tort Avion, cu crema de mascarpone si ciocolata

Blat 1: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca. 3.

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Tort nins cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si macarons de cacao

Blatul: Mixam galbenusurile cu 150 g de zahar pana devin cremoase si cresc in volum. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vicky Wilde , 09 februarie 2014

    Asa da crema, nu gretoasa cu unt !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Tare as fi vrut o felie, precis a fost un deliciu, Silvioara!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Foarte bun... mmmmm! Merci de reteta!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Minunat tortul foarte aspectos.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

      Foarte bun, foarte bun ! as vrea si eu o feliuta... pupici

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      Imi place foarte mult torturile cu crema marscapone. Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012

      foarte bun si bine prezentat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 250g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 100g ciocolata neagra
  • 100g frisca lichida 35%grasime
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 500ml frisca lichida 35%
  • 1 plic intaritor frisca
  • Pentru sirop:
  • 100g zahar
  • 200ml apa
  • esenta de rom
  • lichior de portocale
  • Pentru glazura:
  • 100g ciocolata neagra
  • 100ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Somon si pastrav la cuptor

Somon si pastrav la cuptor

Se curate pestele si se spala,apoi se aseaza intr-o tava de iena,se ung pestii cu ulei se condimenteaza

15 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Ciorba de fasole rosie cu ciolan afumat

Se spala ciolanul si se curata (eu am luat unul dezosat), se pune intr-o oala sub presiune si se

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare as fi vrut o felie, precis a fost un deliciu, Silvioara!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu kranz insiropat Tort cu kranz insiropat

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti