Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina, 2 linguri cacao, un praf sare, 1 lingurita praf de copt, , , Pentru crema:, 250g mascarpone, 4 linguri zahar, 100g ciocolata neagra, 100g frisca lichida 35%grasime, 2-3 linguri zahar pudra, esenta de rom, 1 lingura coaja rasa de portocala, 500ml frisca lichida 35%, 1 plic intaritor frisca, , Pentru sirop:, 100g zahar, 200ml apa, esenta de rom, lichior de portocale, Pentru glazura:, 100g ciocolata neagra, 100ml frisca lichida
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
20 voturi
Mod de preparare
Crema:
Amestecam crema mascarpone cu zaharul si coaja rasa de portocale.Separat
aducem la punctual de fierbere 100g frisca lichida,apoi o dam de pe foc si punem ciocolata rupta bucati si o lasam sa se topeasca.Cand s-a racit bine o batem pana devine o crema fina.Aceasta crema o transferam treptat in crema mascarpone,le amestecam si adaugam dupa gust estenta de rom si putin lichior de portocale sau Amaretto.Batem bine frisca cu un plic intaritor frisca si apoi o amestecam in crema .
Pregatim siropul si il lasam la racit.
Glazura:
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana. Cand ajunge la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. O lasam putin la racit.
Asamblare:
Blatul de cacao il taiem in trei,il insiropam iar apoi umplem cu crema ,iar la final il glazuram .Apoi ornarea depinde de gustul fiecaruia.
kok miori (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012
Minunat tortul foarte aspectos.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012
Foarte bun, foarte bun ! as vrea si eu o feliuta... pupici
mihai (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012
Imi place foarte mult torturile cu crema marscapone. Felicitari!
lumi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2012
foarte bun si bine prezentat