Tort cu crema de nectarine

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de nectarine

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blat:
  • 5 oua foarte mari (xl)
  • 12 lg cu varf zahar tos
  • 6 lg cu varf faina
  • 50 g cacao
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
  • optional 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema:
  • 4 nectarine mari (450 g fara coaja si samburi)
  • 4 lg zahar
  • 230 g marshmallows
  • 400 g frisca lichida (Pilos a folosit eu)
  • Glazura:
  • 170 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida neindulcita
  • Sirop:
  • 120 ml compot de piersici
  • Decor:
  • 1 nectarina
  • 100 g crema mascarpone si ciocolata

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.

4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.

5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 lg de zahar si mixam pana la topirea acestuia.

6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.

7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar, si apoi il feliem in 3.

Crema de nectarine:

1. Punem nectarinele spalate, curatate de samburi si taiate cuburi impreuna cu 3 lg zahar intr-o cratita non-aderenta, careia ii punem capac. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.

2. Scoatem nectarinele, le pasam cu un mixer vertical, le strecuram si le punem inapoi in cratita. Mai lasam 2 minute, oprim focul si adaugam marshmallowsurile, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallos pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).

3. Mixam frisca lichida cu 1 lg zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de nectarine racita.

Glazura:

O preparam in momentul in care scoatem tortul de la frigider.

Punem ciocolata inrt-o cratita non-aderenta pe foc cu 30 g smantana pt frisca. Invartim in cratita apoi adaugat inca 20 g frisca lichida si omogenizam bine.

Asamblare:

Asamblam tortul punand prima felie intr-un inel reglabil (pentru torturi), insiropam, punem jumatate din crema, a doua felie, insiropam, punem restul de crema de nectarine si ultima felie pe care o vom insiropa. Introducem in frigider pentru cel putin 4 ore. Scoatem forma, punem glazura deasupra si crema de ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise