autor:

Alina

» » Torturi

Tort cu crema de nectarine

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2014

Ingrediente
Ingrediente, , Blat:, , 5 oua foarte mari (xl), 12 lg cu varf zahar tos, 6 lg cu varf faina, 50 g cacao, 2 lg ulei, 1 praf de sare, optional 1 lgt rasa praf de copt, , Crema:, , 4 nectarine mari (450 g fara coaja si samburi), 4 lg zahar, 230 g marshmallows, 400 g frisca lichida (Pilos a folosit eu), , Glazura:, , 170 g ciocolata cu lapte, 50 g frisca lichida neindulcita, , Sirop:, , 120 ml compot de piersici, , Decor:, , 1 nectarina, 100 g crema mascarpone si ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 4h

3 voturi

Mod de preparare

Blat:



1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.



2. Separam albusurile de galbenusuri.



3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.



4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le cernem in galbenusuri si mixam pana la incorporare.



5. Mixam albusurile cu praful de sare pana cand se transforma in spuma. Adaugam 6 lg de zahar si mixam pana la topirea acestuia.



6. In compozitia cu cacao si galbenusuri batute adaugam 2-3 linguri de albusuri si amestecam cu o spatula, apoi rasturnam totul in albusurile spuma si amestecam usor cu o spatula. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei sau cu a unei linguri de lemn.



7. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-45 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt. Dupa ce s-a copt, scoatem blatul la racit pe un gratar, si apoi il feliem in 3.



Crema de nectarine:



1. Punem nectarinele spalate, curatate de samburi si taiate cuburi impreuna cu 3 lg zahar intr-o cratita non-aderenta, careia ii punem capac. Lasam pe foc potrivit pana cand se inmoaie (la mine a durat aproximativ 10 min, dar voi tineti cont de tipul vasului folosit), iar siropul rezultat se ingroasa.



2. Scoatem nectarinele, le pasam cu un mixer vertical, le strecuram si le punem inapoi in cratita. Mai lasam 2 minute, oprim focul si adaugam marshmallowsurile, lasam 1 minut asa dupa care amestecam si insistam pe fiecare marsmallos pana cand se topeste. Dam compozitia la racit (ca sa grabesc procesul pun vasul in apa rece).



3. Mixam frisca lichida cu 1 lg zahar pana cand devine spumoasa, capata volum si consistenta, apoi o mixam 2 minute cu crema de nectarine racita.



Glazura:



O preparam in momentul in care scoatem tortul de la frigider.



Punem ciocolata inrt-o cratita non-aderenta pe foc cu 30 g smantana pt frisca. Invartim in cratita apoi adaugat inca 20 g frisca lichida si omogenizam bine.



Asamblare:



Asamblam tortul punand prima felie intr-un inel reglabil (pentru torturi), insiropam, punem jumatate din crema, a doua felie, insiropam, punem restul de crema de nectarine si ultima felie pe care o vom insiropa. Introducem in frigider pentru cel putin 4 ore. Scoatem forma, punem glazura deasupra si crema de ciocolata.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nectarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort de fructe

tort de fructe

blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti crema: gelatina se moaie in

6 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Tort cu crema de cafea

Tort cu crema de cafea

Blatul:separam ouale,albusurile le mixam cu un praf de sare,galbenusurile le batem bine,bine cu zaharul

8 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blat:
  • 5 oua foarte mari (xl)
  • 12 lg cu varf zahar tos
  • 6 lg cu varf faina
  • 50 g cacao
  • 2 lg ulei
  • 1 praf de sare
  • optional 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema:
  • 4 nectarine mari (450 g fara coaja si samburi)
  • 4 lg zahar
  • 230 g marshmallows
  • 400 g frisca lichida (Pilos a folosit eu)
  • Glazura:
  • 170 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida neindulcita
  • Sirop:
  • 120 ml compot de piersici
  • Decor:
  • 1 nectarina
  • 100 g crema mascarpone si ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu zmeura si afine