Tort cu crema de nectarine

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 100 g pricomigdale, 4 oua, 100 g zahar, un plic zahar vanilat, 60 g faina, 60 g amidon, un plic praf de copt.
  • Crema: 6 foi gelatina, 5 nectarine coapte sau 10 jumatati de piersici din compot, 50 g zahar, sucul de la jumatate de lamaie, 250 ml frisca, 4 linguri lichior, 500 ml smantana.

Mod de preparare

Se faramiteaza pricomigdalele cu sucitorul pentru coca. Se bat ouale spuma cu 3 linguri de apa. Se adauga putin cite putin zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, amidonul si pricomigdalele sfaramate. Se unge tava de tort cu margarina si se toarna coca. Se coace 35 min apoi se lasa sa se raceasca bine. Se scoate din forma, se taie in 2 si se insiropeaza cu lichior.

se pune gelatina la muiat. 3 jumatati de nectarine se taie cuburi. Restul de nectarine se amesteca cu zahar si suc de lamaie. Se amesteca gelatina cu acest pireu si se pune la rece 30 min. Frisca se bate spuma si se pune peste crema de gelatina. Se adauga cubuletele de nectarine. Se pune in jurul blatului un inel si se toarna crema. Se pune capacul tortului si se da la rece 4 ore. Se bate smantana cu un praf de intaritor de frica. Se unge tortul cu acest amestec netezind cu un cutit. Se decoreaza cu fructe si frunzulite de lamaita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise