autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu crema de ness si aroma de portocale

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2015

Ingrediente
Daca nu puteti accepta sub nici un fel margaina, puteti folosi unt!, , Ingrediente:, Blat:, 5 oua, 5 linguri zahar, 50 gr margarina Rama Maestro, 4 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura coaja rasa de portocala, un praf de sare, Crema:, 300 ml lapte, 3 linguri zahar, 2 linguri si 1/2 amidon, 150 gr margarina Rama Maestro, 3 linguri zahar pudra, 2 pliculete ness, 1 portocala, Pentru decor:, 1 portocala, 50 gr ciocolata amaruie, 3-4 linguri frisca lichida, bombonele colorate, fulgi de ciocolata amaruie

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul.
Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt, coaja rasa de portocala si faina.
Separat, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta de silicon.
Impartim compozitia in 3 parti egale.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu diamentru de 20 cm, turnam prima parte de blat.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.
Cand este gata, scoatem foaia de blat. La fel procedam si cu celelalte doua.
Lasam foile de blat sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam zaharul cu amidonul si cateva linguri de lapte.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.
Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.
Cand crema fiarta s-a racit o mixam putin, adaugam margarina de la temperatura camerei, le mixam.
La final incorporam zaharul pudra si ness-ul.
Radem coaja de portocala, stoarcem sucul. Sucul de portocala il amestecam cu coaja rasa.
Pe un platou asezam prima foaie de blat, in jurul careia punem un inel detasabil.
Stropim foaia cu suc de portocala, punem un strat de crema.
Punem iar blat, insiropam, crema si iar blat insiropat.
Dam tortul la frigider pentru o ora.
Ii scoatem inelul dupa acest timp, iar cu restul de crema imbracam tortul.
Decorul:
Ciocolata amaruie o rupem bucatele, punem frisca lichida si le topim pe baie de aburi.
Spalam portocala, o taiem felii potrivite si ungem cate o jumatate de felie cu ciocolata topita, iar peste, presaram bombonele colorate. Lasam sa se intareasca putin.
Decoram tortul cu aceste felii de portocala, iar pe margini, facem cateva dungi pe crema cu o lingurita, apoi presaram cativa fulgi de ciocolata.
Il dam la rece 2-3 ore, apoi servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort cu ciocolata si mousse de caise

tort cu ciocolata si mousse de caise

Blatul:Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa .Se amesteca

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de nectarine

Tort cu crema de nectarine

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

3 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Daca nu puteti accepta sub nici un fel margaina
  • puteti folosi unt!
  • Ingrediente:
  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 50 gr margarina Rama Maestro
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri si 1/2 amidon
  • 150 gr margarina Rama Maestro
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 pliculete ness
  • 1 portocala
  • Pentru decor:
  • 1 portocala
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • bombonele colorate
  • fulgi de ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Lela