autor:

bubulina

» » Torturi

Tort cu crema de nuca si ness

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2012

Ingrediente
Blat:, - 6 oua, -200 gr. zahar, -30 ml. apa, -30 ml. ulei, -20 gr. cacao, -8 linguri faina, , Crema:, -2 pachete unt 85%, -400 zahar pudra(eu am pus margaritar pentru ca este mai fin,iar crema nu am fiert-o pe foc), -7 galbenusuri, -4 lingurite ness, -esenta de rom si migdale, -300 gr.nuca prajita si tocata, , Sirop :, -300 ml. apa, -100 gr. zahar, -1 plic cappuccino ciocolata, -1 fiola esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, pana se intaresc(ca o bezea).
Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C iar ultimele 5 minute la foc iute.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 3.

Crema:
-am frecat bine untul,am adaugat treptat zaharul si am frecat foarte bine pana s-a topit tot zaharul.
-am adaugat cele 7 galbenusuri,nessul,esentele si la final am pus nuca.

Siropul:
-am pus apa,cappucino si zaharul pe foc intr-o craticioara,am lasat sa fiarba si la final dupa ce am oprit focul am pus esenta.

Blatul taiat se insiropeaza,se pune crema si se orneaza in functie de timp si imaginatie.
Eu am ornat cu putina frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca si ness" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de pere cu ciocolata

Tort de pere cu ciocolata

Mixam bine ouale intregi cu zaharul adaugandu-l putin cate putin,pana devin o crema spumoasa;Adaugam

2 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi
Tort de mere cu biscuiti

Tort de mere cu biscuiti

1. Se pun la inmuiat stafidele in rom, pentru cca 3o min.Merele se spala, se taie cubulete si se

7 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    David Lacramioara , 14 noiembrie 2013

    cred ca este gustos,dar ce-ai facut cu cele 7 albusuri ramase de la crema?

Dificultate

Medie

Timp

3h 50 min

10 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • -200 gr. zahar
  • -30 ml. apa
  • -30 ml. ulei
  • -20 gr. cacao
  • -8 linguri faina
  • Crema:
  • -2 pachete unt 85%
  • -400 zahar pudra(eu am pus margaritar pentru ca este mai fin,iar crema nu am fiert-o pe foc)
  • -7 galbenusuri
  • -4 lingurite ness
  • -esenta de rom si migdale
  • -300 gr.nuca prajita si tocata
  • Sirop :
  • -300 ml. apa
  • -100 gr. zahar
  • -1 plic cappuccino ciocolata
  • -1 fiola esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tiramisu Ice Cake Tiramisu Ice Cake

Se tapeteaza o tava de cozonac cu folie alimentara. Se prepara cafea folosind aproximativ 400 ml de apa. Se racoreste putin si se aromeaza

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat de Paste