autor:

bubulina

» » Torturi

Tort cu crema de nuca si ness

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2012

Ingrediente
Blat:, - 6 oua, -200 gr. zahar, -30 ml. apa, -30 ml. ulei, -20 gr. cacao, -8 linguri faina, , Crema:, -2 pachete unt 85%, -400 zahar pudra(eu am pus margaritar pentru ca este mai fin,iar crema nu am fiert-o pe foc), -7 galbenusuri, -4 lingurite ness, -esenta de rom si migdale, -300 gr.nuca prajita si tocata, , Sirop :, -300 ml. apa, -100 gr. zahar, -1 plic cappuccino ciocolata, -1 fiola esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Blatul : Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza, pana se intaresc(ca o bezea).
Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.
In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C iar ultimele 5 minute la foc iute.
Dupa ce se raceste blatul se taie in 3.

Crema:
-am frecat bine untul,am adaugat treptat zaharul si am frecat foarte bine pana s-a topit tot zaharul.
-am adaugat cele 7 galbenusuri,nessul,esentele si la final am pus nuca.

Siropul:
-am pus apa,cappucino si zaharul pe foc intr-o craticioara,am lasat sa fiarba si la final dupa ce am oprit focul am pus esenta.

Blatul taiat se insiropeaza,se pune crema si se orneaza in functie de timp si imaginatie.
Eu am ornat cu putina frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuca si ness" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort

Primu blat lam facut din 8 oua,am separat galbenusurile de albusuri in 2 castroane,peste galbenusuri

10 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Tort aperitiv Baneasa

Tort aperitiv Baneasa

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    David Lacramioara , 14 noiembrie 2013

    cred ca este gustos,dar ce-ai facut cu cele 7 albusuri ramase de la crema?

Dificultate

Medie

Timp

3h 50 min

10 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • -200 gr. zahar
  • -30 ml. apa
  • -30 ml. ulei
  • -20 gr. cacao
  • -8 linguri faina
  • Crema:
  • -2 pachete unt 85%
  • -400 zahar pudra(eu am pus margaritar pentru ca este mai fin,iar crema nu am fiert-o pe foc)
  • -7 galbenusuri
  • -4 lingurite ness
  • -esenta de rom si migdale
  • -300 gr.nuca prajita si tocata
  • Sirop :
  • -300 ml. apa
  • -100 gr. zahar
  • -1 plic cappuccino ciocolata
  • -1 fiola esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

1 vot    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

1 vot    2 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt de fructe