TORT CU CREMA DE NUCI (ANGI)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 1 lingura de cacao, un praf de sare, unt pt. uns forma.
  • Sirop: 150 ml apa, 60 gr. zahar, rom(3-4 linguri).
  • Crema: 150 gr. nuci, 200 gr. unt, 180 gr(6 linguri) zahar, 100 ml. lapte, baton vanilie, un praf de sare.

Mod de preparare

Blatul: Se bat cele 5 albusuri cu un praf de sare si 3+2 linguri de zahar puse pe rand, pana devin spuma tare sa se tina pe tel. Se adauga galbenusurile, pe rand, batand in continuu pana se inglobeaza toate. Se adauga apoi in doua prize, cele 4 linguri de faina(2+2)cernuta in prealabil, amestecand usor de jos in sus sa nu se turteasca spuma, si la sfarsit se mai adauga o lingura de cacao(cernuta) amestecand-o usor si pe aceasta.

Compozitia se toarna intr-o forma de tort sau cratita de 2,5 l, unsa si tapetata cu hartie de copt unsa de asemenea cu unt. Se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, cca. 1/2 ora.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se taie in 2 transversal, rezultand doua blaturi circulare. Blaturile se insiropeaza cu siropul facut din 150 ml. apa si 60 gr. zahar legate pe foc, la care se adauga in final romul, dupa ce am luat siropul de pe foc.

Crema : 150 gr. miez de nuca macinat se pune intr-un vas separat. Intr-o craticioara se pun 180 gr. zahar si 100 ml. lapte dulce si se fierb impreuna cu baton de vanilie pana dau in clocot. Se toarna fierbinte peste nuci(se oparesc nucile) si se amesteca pana se obtine o pasta ca o mamaliga. Daca e prea moale se mai adauga nuci. Se freaca untul spuma cu un praf de sare si se adauga cate putin la pasta de nuci racita, cate o ligurita, amestecand continuu pana la terminarea nucilor. Crema trebuie sa devina ca o alifie zgrumturoasa.

Se unge blatul de baza insiropat, cu crema, in strat gros, se aseaza deasupra celalalt blat insiropat si se preseaza usor sa se lipeasca de crema. Se imbraca tortul tot cu crema sau dupa preferinta cu frisca.

Se da la frigider pana a doua zi. Se poate decora dupa preferinta cu nuci trase in zahar, sau cum doriti.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise