autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT CU CREMA DE NUCI (ANGI)

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
Blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 1 lingura de cacao, un praf de sare, unt pt. uns forma., , Sirop: 150 ml apa, 60 gr. zahar, rom(3-4 linguri)., , Crema: 150 gr. nuci, 200 gr. unt, 180 gr(6 linguri) zahar, 100 ml. lapte, baton vanilie, un praf de sare.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul: Se bat cele 5 albusuri cu un praf de sare si 3+2 linguri de zahar puse pe rand, pana devin spuma tare sa se tina pe tel. Se adauga galbenusurile, pe rand, batand in continuu pana se inglobeaza toate. Se adauga apoi in doua prize, cele 4 linguri de faina(2+2)cernuta in prealabil, amestecand usor de jos in sus sa nu se turteasca spuma, si la sfarsit se mai adauga o lingura de cacao(cernuta) amestecand-o usor si pe aceasta.
Compozitia se toarna intr-o forma de tort sau cratita de 2,5 l, unsa si tapetata cu hartie de copt unsa de asemenea cu unt. Se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, cca. 1/2 ora.
Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se taie in 2 transversal, rezultand doua blaturi circulare. Blaturile se insiropeaza cu siropul facut din 150 ml. apa si 60 gr. zahar legate pe foc, la care se adauga in final romul, dupa ce am luat siropul de pe foc.
Crema : 150 gr. miez de nuca macinat se pune intr-un vas separat. Intr-o craticioara se pun 180 gr. zahar si 100 ml. lapte dulce si se fierb impreuna cu baton de vanilie pana dau in clocot. Se toarna fierbinte peste nuci(se oparesc nucile) si se amesteca pana se obtine o pasta ca o mamaliga. Daca e prea moale se mai adauga nuci. Se freaca untul spuma cu un praf de sare si se adauga cate putin la pasta de nuci racita, cate o ligurita, amestecand continuu pana la terminarea nucilor. Crema trebuie sa devina ca o alifie zgrumturoasa.
Se unge blatul de baza insiropat, cu crema, in strat gros, se aseaza deasupra celalalt blat insiropat si se preseaza usor sa se lipeasca de crema. Se imbraca tortul tot cu crema sau dupa preferinta cu frisca.
Se da la frigider pana a doua zi. Se poate decora dupa preferinta cu nuci trase in zahar, sau cum doriti.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE NUCI (ANGI)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort bustiera

Tort bustiera

Blatul 1 Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort cu cirese branza si menta

Tort cu cirese branza si menta

Pentru blat: se bat albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. Cand zaharul se dizolva, se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • anca

    anca (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Un tort foarte interesant ,pe care nu l cunosteam!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao
  • un praf de sare
  • unt pt. uns forma.
  • Sirop: 150 ml apa
  • 60 gr. zahar
  • rom(3-4 linguri).
  • Crema: 150 gr. nuci
  • 200 gr. unt
  • 180 gr(6 linguri) zahar
  • 100 ml. lapte
  • baton vanilie
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
anca

anca (Chef de cuisine)

Un tort foarte interesant ,pe care nu l cunosteam!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tortulet inimioara