autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort cu crema de portocale si ciocolata

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat, 4 oua, 4 linguri zahar tos, 4 linguri faina, 1 lingura extract de vanilie, 80 g cacao, , Pentru crema de portocale, 600 ml lapte, 200 g unt, 150 ml suc de portocale, 120 g zahar, 3 linguri amidon, coaja de portocala

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat .

Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.

Se adauga ciocolata topita, iar la sfarsit faina amestecand cu ajutorul unei spatule.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.



Preparare crema de portocale

Amidonul se amesteca cu zaharul si coaja de portocale.

Se adauga 100 ml lapte rece si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel.

Restul de lapte se pune la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de amidon si lapte amestecand mereu.

Se adauga sucul de portocale si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se retrage de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca.

Se mixeaza crema adaugand unt putin cate putin.

Se da la rece pentru cel putin o ora.



Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza.

Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de portocala si al doilea blat.

Se imbraca tot cu crema de portocala si se decoreaza cu trandafiri de ciocolata plastica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema  fiarta pe aburi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min

28 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

21 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Augusta Bran , 02 ianuarie 2015

    ok cred ca e bun

  • Fara foto

    Lungu Angela , 11 decembrie 2014

    Voi incerca aceasta reteta!

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 80 g cacao
  • Pentru crema de portocale
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt
  • 150 ml suc de portocale
  • 120 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • coaja de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de clatite si ciocolata