Preparare blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat .
Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.
Se adauga ciocolata topita, iar la sfarsit faina amestecand cu ajutorul unei spatule.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.
Preparare crema de portocale
Amidonul se amesteca cu zaharul si coaja de portocale.
Se adauga 100 ml lapte rece si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel.
Restul de lapte se pune la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de amidon si lapte amestecand mereu.
Se adauga sucul de portocale si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se retrage de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca.
Se mixeaza crema adaugand unt putin cate putin.
Se da la rece pentru cel putin o ora.
Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza.
Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de portocala si al doilea blat.
Se imbraca tot cu crema de portocala si se decoreaza cu trandafiri de ciocolata plastica.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii