autor:

SIMONA PATRAS

» » Torturi

Tort cu crema de portocale si ciocolata

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 decembrie 2014

Ingrediente
Pentru blat, 4 oua, 4 linguri zahar tos, 4 linguri faina, 1 lingura extract de vanilie, 80 g cacao, , Pentru crema de portocale, 600 ml lapte, 200 g unt, 150 ml suc de portocale, 120 g zahar, 3 linguri amidon, coaja de portocala

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat .

Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.

Se adauga ciocolata topita, iar la sfarsit faina amestecand cu ajutorul unei spatule.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.



Preparare crema de portocale

Amidonul se amesteca cu zaharul si coaja de portocale.

Se adauga 100 ml lapte rece si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel.

Restul de lapte se pune la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de amidon si lapte amestecand mereu.

Se adauga sucul de portocale si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se retrage de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca.

Se mixeaza crema adaugand unt putin cate putin.

Se da la rece pentru cel putin o ora.



Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza.

Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de portocala si al doilea blat.

Se imbraca tot cu crema de portocala si se decoreaza cu trandafiri de ciocolata plastica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu capsuni

Tort cu capsuni

Incepep sa preparam blatul: batem albusele spuma cu zaharul si zaharul vanilat si un varf de sare,separat

21 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort cu nuca, vin alb si trandafiri

Tort cu nuca, vin alb si trandafiri

Pentru acest tort am folosit 10 ouă mici: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar

1 vot    2 comentarii
2h 35 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Augusta Bran , 02 ianuarie 2015

    ok cred ca e bun

  • Fara foto

    Lungu Angela , 11 decembrie 2014

    Voi incerca aceasta reteta!

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 80 g cacao
  • Pentru crema de portocale
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt
  • 150 ml suc de portocale
  • 120 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • coaja de portocala

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort egiptean (reteta preluata de pe blogul Amaliei)