Tort cu crema de portocale si ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de portocale si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 80 g cacao
  • Pentru crema de portocale
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt
  • 150 ml suc de portocale
  • 120 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Preparare blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat .

Se adauga galbenusurile,extractul de vanilie si se continua mixarea.

Se adauga ciocolata topita, iar la sfarsit faina amestecand cu ajutorul unei spatule.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute.

Preparare crema de portocale

Amidonul se amesteca cu zaharul si coaja de portocale.

Se adauga 100 ml lapte rece si se amesteca rapid cu ajutorul unui tel.

Restul de lapte se pune la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga compozitia de amidon si lapte amestecand mereu.

Se adauga sucul de portocale si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se retrage de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca.

Se mixeaza crema adaugand unt putin cate putin.

Se da la rece pentru cel putin o ora.

Asamblare si decorare tort

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza.

Pe un platou se aseaza primul blat se adauga crema de portocala si al doilea blat.

Se imbraca tot cu crema de portocala si se decoreaza cu trandafiri de ciocolata plastica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise