tort cu crema de sampanie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
tort cu crema de sampanie

Ingrediente

  • un blat de pandispan taiat in 3
  • 3-4 linguri dulceata de zmeura sau fructe de padure
  • pt crema:
  • 12 grame gelatina( 6foi)
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 125 ml sampanie
  • 1 lamaie(sucul si coaja)
  • 400 ml frisca.

Mod de preparare

crema:

punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.mixam bine galbenusurile cu zahar pana se fac crema,adaugam sampania,sucul si coaja de lamaie,apoi gelatina topita la baie marina.dam la rece 10 minute si intre timp batem albusurile spuma si le amestecam cu 300 ml frisca batuta bine.Incorporam apoi in crema de sampanie(daca sampania s-a intarit prea tare,bateti un pic cu mixerul la viteza mica)

Punem prima foaie de blat in tava cu inel,ungem cu dulceata un pic incalzita,punem a doua foaie pe care o insiropam foarte putin(daca blatul e din comert si e foarte subtire),punem toata crema si ultima foaie de blat.insiropam,acoperim cu folie transparenta si lasam la rece pana se intareste(eu am lasat pana a doua zi).

Scoatem cu grija inelul si ornam cu frisca ramasa,fructe de padure(congelate am avut eu) si ciocolata alba.

Crema e dementila,credeti-ma!!!

Dupa o reteta de Laura Sava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise