autor:

mihaela idriceanu

» » Torturi

tort cu crema de sampanie

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Ingrediente
un blat de pandispan taiat in 3, 3-4 linguri dulceata de zmeura sau fructe de padure, pt crema:, 12 grame gelatina( 6foi), 2 oua, 50 g zahar, 125 ml sampanie, 1 lamaie(sucul si coaja), 400 ml frisca.

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

crema:
punem gelatina la inmuiat in apa rece pt minim 10 minute.mixam bine galbenusurile cu zahar pana se fac crema,adaugam sampania,sucul si coaja de lamaie,apoi gelatina topita la baie marina.dam la rece 10 minute si intre timp batem albusurile spuma si le amestecam cu 300 ml frisca batuta bine.Incorporam apoi in crema de sampanie(daca sampania s-a intarit prea tare,bateti un pic cu mixerul la viteza mica)
Punem prima foaie de blat in tava cu inel,ungem cu dulceata un pic incalzita,punem a doua foaie pe care o insiropam foarte putin(daca blatul e din comert si e foarte subtire),punem toata crema si ultima foaie de blat.insiropam,acoperim cu folie transparenta si lasam la rece pana se intareste(eu am lasat pana a doua zi).
Scoatem cu grija inelul si ornam cu frisca ramasa,fructe de padure(congelate am avut eu) si ciocolata alba.
Crema e dementila,credeti-ma!!!
Dupa o reteta de Laura Sava.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort cu crema de sampanie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure

Pentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa

0 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Sacher

Tort Sacher

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata. Untul

32 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Mmmmmmmmmm ce bun e . Un tort foarte simplu si cred ca e atat de gustos pe cit arata , sau si mai gustos. Sigur am sa-l incerc si eu. Felicitarile mele Mihaela.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Un tort foarte aratos si presupun si gustos,am salvat reteta.Felicitari si nota 10 cu stelute.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    E foarte apetisant, am salvat reteta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      O reţetă foarte bine prezentată, cu amănunte de preparare! Felicitări!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Mmmmm!! Ce as mancao felie. Felcitari! Arata foarte bine

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      cred ca taota savoarea tortului o da aceasta crema!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • un blat de pandispan taiat in 3
  • 3-4 linguri dulceata de zmeura sau fructe de padure
  • pt crema:
  • 12 grame gelatina( 6foi)
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 125 ml sampanie
  • 1 lamaie(sucul si coaja)
  • 400 ml frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

14 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmm ce bun e . Un tort foarte simplu si cred ca e atat de gustos pe cit arata , sau si mai gustos. Sigur am sa-l incerc si eu. Felicitarile mele Mihaela.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort divin
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide