autor:

mirey

» » Torturi

Tort cu crema de trandafiri

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2010

Ingrediente
Blat 1:, 4 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri nuca macinata, 4 linguri faina, 2 linguri ness, jumatate pliculet praf de copt nestins, esenta rom,sare, , Blat 2:, 4 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri nuca macinata, 4 linguri faina, jumatate pliculet praf de copt nestins, esenta vanilie,sare, , Crema de ciocolata:, 1 cana lapte(250ml), 4 linguri amidon alimentar, 4 linguri zahar, 1 pachet unt, 100 g ciocolata amaruie(sau menaj), , Crema de trandafiri:, 1 borcan dulceata de trandafiri(400g), 1 pachet de unt, 4 linguri amidon alimentar, 1 cana lapte(250ml), 1 pliculet gelatina

Dificultate: Medie Timp: 3h

11 voturi

Mod de preparare

Blat 1:

Se bat albusurile spuma cu putina sare si cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,nessul,esenta de rom si praful de copt.Se tapeteaza o tava cu unt sau hartie de copt,si se da la cuptor pentru 25-30 min.Compozitia este pentru tava de 20x30cm.

Cat se coace primul blat se trece la prepararea celui de-al doilea,care are aceleasi instructiuni,doar ca nu se mai pune ness si se adauga alta esenta,de vanilie.



Crema de ciocolata:

150ml lapte se pune la fiert cu zaharul,se adauga amidonul dizolvat in 50 ml lapte si se amesteca pe baie de aburi pana devine o crema groasa.Se pune ciocolata la topit cu 50 ml lapte si se amesteca la mixer cu crema de amidon si untul moale.



Crema de trandafiri:

Se pune la fiert laptele(200ml),se adauga amidonul dizolvat in 50 ml lapte si se tine pe baie de aburi pana devine o crema groasa.Se lasa la racorit,se incorporeaza dulceata de trandafiri,untul moale,si se mixeaza pana devine o crema omogena.Se adauga gelatina preparata dupa instructiuni. Aceasta crema trebuie preparata ultima,dupa coacerea si racirea blaturilor.

Deci: In tava in care s-au copt blaturile se tapeteaza cu folie,se tapeteaza forma cu crema de ciocolata si pe marginile inalte ale tavii,se pune primul blat(care doriti),se insiropeaza direct in tava,se adauga crema de trandafiri,al doilea blat,pe care il insiropam la fel in tava,intoarcem marginile foliei,punem o greutate sa se preseze un pic(eu am un fund de lemn un pic mai mic decat tava),si se lasa la rece cateva ore.Eu l-am lasat pana a doua zi.

Cand il rasturnam in tava,va fi aproape gata ornat.Am zdrobit cateva alune si l-am balotat pe margine, cu ciocolata alba de-asupra si un trandafir facut dintr-o bomboana sugus.Cu furculita am facut cateva forme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de trandafiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe "Gogoasa"

1. Cele 3 linguri de gelatina se pun la inmuiat timp de 30 minute intr-o jumatate de pahar cu apa

8 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mousse de capsuni

Tort cu mousse de capsuni

Intai de toate punem capsunile la decongelat. Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum

1 vot    6 comentarii
2h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pavel Paulina , 17 octombrie 2013

    ..cu faina!!

  • Fara foto

    Camelia Bartha , 16 octombrie 2013

    daca poatwe cineva sa-mi zica amidonul cu ce se poate inlocui

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Ultima oara am mancat in urma cu cativa ani, de la o maicuta la manastirile din Moldova, a fost delicioasa, dar nu am facut niciodata. Cand eram copila, se gasea serbet de trandafiri, imi placea tare mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Multumesc,este o dulceata foarte parfumata...

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Din pacat, nu am mancat niciodata dulceata de trandafiri,dar cred k este delicioasa.Felicitari pt tort!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Cred ca a fost foarte gustos, ador aroma de trandafiri.

    • Fara foto

      Adina , 27 martie 2010

      Delicios si cred ca are o aroma deosebita!

    • Fara foto

      ica (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      cred ca este delicios, mai greu cu dulceata de trandafiri ca nu am de unde sa o cumpar

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte interesant! Putin cam multe ingrediente dar probabil ca merita!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Imi place dulceata de trandafiri. Trebuie sa fie tare bun tortul tau.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      trebuie sa fie tare gustos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Multumesc,dragele mele!Sunteti dragute ca intotdeauna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Excelent tortuletul tau...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Cred ca trebuie sa stau cuminte si sa nu mai intru pe site o bucatica de timp ca imi fac singura rau...pacat ca nu suntem atat de avansati incat sa ne putem teleporta...ar fi mai simplu...tu imi dai o bucatica de tort cu tot cu crema si eu iti dau scoici(eu scap, ca se fac mai repede scoicile).Felicitari si nota 10 pt ornare si rabdare!

    • Fara foto

      Silvia , 24 martie 2010

      Interesant,nu am folosit dulceata de trandafiri la creme.O idee buna.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Foarte frumos.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Ce minunatieeeee....ce pofta mi.ai facut.!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ness
  • jumatate pliculet praf de copt nestins
  • esenta rom,sare
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • jumatate pliculet praf de copt nestins
  • esenta vanilie,sare
  • Crema de ciocolata:
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet unt
  • 100 g ciocolata amaruie(sau menaj)
  • Crema de trandafiri:
  • 1 borcan dulceata de trandafiri(400g)
  • 1 pachet de unt
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 1 pliculet gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ultima oara am mancat in urma cu cativa ani, de la o maicuta la manastirile din Moldova, a fost delicioasa, dar nu am facut niciodata. Cand eram copila, se gasea serbet de trandafiri, imi placea tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de nuca si ness