autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 februarie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 9 linguri de zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri lapte, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 3 lingurite rase de praf de copt, 3 lingurite esenta de rom, Crema:, 600 ml lapte, 4 linguri si 1/2 amidon, 4 linguri zahar, 1 pastaie de vanilie, 250 ml frisca lichida, 250 gr ciocolata alba, coaja rasa de portocala, In plus:, 1 cana cu cafea preparata pentru insiropat, 1 mana miez de nuca, bomboane de ciocolata cu irish coffe

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele.
Incorporam praful de copt, esenta de rom, faina, iar la finala cacaoa cernuta.
Peste compozitia de galbenusuri punem albusurile spuma si le amestecam usor cu o paleta de silicon, pana ce s-au incorporat in totalitate.
Ungem o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu unt, o tapetam cu hartie de copt.
Impartim compozitia in 3 partie egale, coacem foile pe rand, cate 10 minute fiecare, la o temperatura potrivita.
Le lasam sa sa raceasca.
Crema:
Rupem ciocolata alba bucatele, o punem intr-un vas cu fundul mai gros impreuna cu frisca lichida.
Le transferam pe foc, focul sa fie micut, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
Luam de pe foc si dam la frigider pentru cel putin 4-5 ore.
Intr-un vas amestecam amidonul, cu zaharul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot punem amestecul cu amidon, amestecam cu un tel pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca.
Dupa ce a stat la firiger compozitia cu ciocolata alba, o scoatem si mixam pana obtinem o spuma.
In crema de vanilie fiarta si rece, punem 3-4 linguri de ganache de ciocolata alba si coaja rasa de portocala. Amestecam usor.
In tava in care am copt blatul punem putina folie alimentara, asezam prima foaie de blat, insiropam cu cafea, apoi il acoperim cu jumatate din crema de vanilie.
Continuam cu blat insiropat, restul de crema si iar blat insiropat.
Dam tortul la frigider 2-3 ore.
Il scoatem, il imbracam cu ganache-ul de ciocolata, oprim putin, cat sa facem cateva moate deasupra.
Nuca o punem intr-o tigaie si o rumenim putin, apoi o taiem cu un cutit.
Punem pe marginea tortului bucati de nuca.
Deasupra, dupa moate, asezam cateva bomboane de ciocolata, iar in centru nuca tocata.
Dam putin la rece, apoi taiem si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Regal

Tort Regal

Blatul: Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Torturi
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 21 februarie 2015

    Multumesc mult! Este un deliciu!

  • Fara foto

    Mineata Lacramioara , 20 februarie 2015

    Arata tare bine , si cred ca e fffff bun

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 lingurite rase de praf de copt
  • 3 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri si 1/2 amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • coaja rasa de portocala
  • In plus:
  • 1 cana cu cafea preparata pentru insiropat
  • 1 mana miez de nuca
  • bomboane de ciocolata cu irish coffe

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inima Tiramisu