Se face mai intai crema de vanilie cu 200 ml lapte si 200 ml frisca lichida Hulala, pe care o bagam la frigider.Cand facem crema se amesteca impreuna praful de vanilie cu laptele si smantana lichida,plus cele 5 linguri de zahar se freaca intai la treapta intaia si apoi 3 minute la treapta a treia(adica tare)Insiropam blatul de tarta cu 1 lingurita de ness,50 gr Amaretto(sau lichior de cafea) plus plicul de Bourbon-Vanille,50 ml apa si apoi turnam siropul peste blatul de tarta.Se intinde si crema de vanilie peste blat.Apoi ornam tarta cu mure pe care le-am spalat bine si le-am lasat la scurs in strecuratoare.Dupa ce l-am ornat il bagam cel putin 2 ore la frigider,pentru ca aceasta tarta merge servita rece.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii