autor:

oana

» » Torturi

Tort cu crema de zahar ars

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru crema de zahar ars:, -8 oua, -o cana de zahar+150 gr zahar, -400 ml lapte, -1 plic zahar vanilat, , Pentru pandispan:, -3 oua, -125 gr zahar, -100 gr faina, -o jumatate plic praf de copt., -o lingurita coaja de lamaie rasa, -un plic zahar vanilat, -o lingura zeama de lamaie, -doua banane, , Pentru decor:, -doua mandarine, -200 ml frisca vegetala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara punem la topit o cana de zahar,la foc mic si amestecam continuu pentru a nu se lipi sau arde. Cand zaharul e topit si caramelizat,rotim craticioara astfel incat peretii sa fie acoperiti in totalitate cu zahar caramelizat,dupa care adaugam compozitia de oua si dam la cuptor la foc mic circa 20 de minute....timp in care pregatim compozitia pentru pandispan.



Separam albusurile de galbenusuri....albusurile se bat pana obtinem o spuma tare,dupa care adaugam cate o lingura de zahar,batand incontinuu.Adaugam si galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de faina,si mestecam incet,de sus in jos cu o lingura de lemn.adaugam si restul de faina impreuna cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.Compozitia astfel obtinuta o adaugam pente crema si dam la cuptor pentru alte 20 de minute. Se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca e gata.

Se lasa la rece aproximativ o ora dupa care deasupra se pun felii de banana iar pente frisca batut. Se orneaza cu mandarine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort crema de zahar ars

Tort crema de zahar ars

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150

44 voturi    16 comentarii
50 min
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

    Salvat,sigur o sa fac si eu..........felicitari....

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

    o bunatate!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

    Un tort delicios, foarte gustos ! Felicitari si pentru prezentare ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema de zahar ars:
  • -8 oua
  • -o cana de zahar+150 gr zahar
  • -400 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • Pentru pandispan:
  • -3 oua
  • -125 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -o jumatate plic praf de copt.
  • -o lingurita coaja de lamaie rasa
  • -un plic zahar vanilat
  • -o lingura zeama de lamaie
  • -doua banane
  • Pentru decor:
  • -doua mandarine
  • -200 ml frisca vegetala

Raporteaza reteta

Retete
de oana
Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi

Reţetă de preparare a papanaşilor fierţi amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

mia (Chef de cuisine)

Salvat,sigur o sa fac si eu..........felicitari....

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt de fructe