autor:

oana

» » Torturi

Tort cu crema de zahar ars

Autor: oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru crema de zahar ars:, -8 oua, -o cana de zahar+150 gr zahar, -400 ml lapte, -1 plic zahar vanilat, , Pentru pandispan:, -3 oua, -125 gr zahar, -100 gr faina, -o jumatate plic praf de copt., -o lingurita coaja de lamaie rasa, -un plic zahar vanilat, -o lingura zeama de lamaie, -doua banane, , Pentru decor:, -doua mandarine, -200 ml frisca vegetala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara punem la topit o cana de zahar,la foc mic si amestecam continuu pentru a nu se lipi sau arde. Cand zaharul e topit si caramelizat,rotim craticioara astfel incat peretii sa fie acoperiti in totalitate cu zahar caramelizat,dupa care adaugam compozitia de oua si dam la cuptor la foc mic circa 20 de minute....timp in care pregatim compozitia pentru pandispan.



Separam albusurile de galbenusuri....albusurile se bat pana obtinem o spuma tare,dupa care adaugam cate o lingura de zahar,batand incontinuu.Adaugam si galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de faina,si mestecam incet,de sus in jos cu o lingura de lemn.adaugam si restul de faina impreuna cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.Compozitia astfel obtinuta o adaugam pente crema si dam la cuptor pentru alte 20 de minute. Se incearca cu o scobitoare pentru a vedea daca e gata.

Se lasa la rece aproximativ o ora dupa care deasupra se pun felii de banana iar pente frisca batut. Se orneaza cu mandarine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort-crema de zahar ars

Tort-crema de zahar ars

Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti"

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

    Salvat,sigur o sa fac si eu..........felicitari....

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

    o bunatate!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

    Un tort delicios, foarte gustos ! Felicitari si pentru prezentare ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema de zahar ars:
  • -8 oua
  • -o cana de zahar+150 gr zahar
  • -400 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • Pentru pandispan:
  • -3 oua
  • -125 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -o jumatate plic praf de copt.
  • -o lingurita coaja de lamaie rasa
  • -un plic zahar vanilat
  • -o lingura zeama de lamaie
  • -doua banane
  • Pentru decor:
  • -doua mandarine
  • -200 ml frisca vegetala

Raporteaza reteta

Retete
de oana
Papanasi fierti

Papanasi fierti

amesteci branza de vaca cu ouale,3 linguri de zahar,zaharul vanilat,grisul si lasi aproximativ o

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

mia (Chef de cuisine)

Salvat,sigur o sa fac si eu..........felicitari....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de brânză