Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita se invarte usor cratita pentru a imprastia caramelul pe margini. Se lasa la racit.
Intre timp intr-un alt vas se amesteca ouale cu un varf de sare, cele 250 g zahar, laptele si zaharul vanilat.
Dupa ce s-a racit foarte bine caramelul se pune compozitia in cratita, cratita intr-o tava, iar in tava apa si se da la cuptor, la foc mediu.
Pandispanul: Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga apa rece. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul. Se pun peste albusuri si se amesteca usor, dupa care se pune faina.
Dupa ce s-a copt crema se pune pandispanul pe deasupra si se mai lasa la cuptor pana se coace. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu frisca.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii