autor:

Georgiana Cosac

» » Torturi

Tort cu crema de zahar ars

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Crema de zahar ars: 150 g zahar pentru caramel, 8 oua, 1 litru lapte, 250 g zahar, zahar vanilat, , Pandispan: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 3 linguri apa.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

53 voturi

Mod de preparare

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita se invarte usor cratita pentru a imprastia caramelul pe margini. Se lasa la racit.
Intre timp intr-un alt vas se amesteca ouale cu un varf de sare, cele 250 g zahar, laptele si zaharul vanilat.
Dupa ce s-a racit foarte bine caramelul se pune compozitia in cratita, cratita intr-o tava, iar in tava apa si se da la cuptor, la foc mediu.

Pandispanul: Albusurile se bat spuma tare, dupa care se adauga apa rece. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul. Se pun peste albusuri si se amesteca usor, dupa care se pune faina.
Dupa ce s-a copt crema se pune pandispanul pe deasupra si se mai lasa la cuptor pana se coace. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul

143 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Crema:125 g de zahar se caramelizeaza la foc mic intr-un vas pentru cuptor de 2 l. Se lasa vasul

17 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Mara (Bucatar sef):

    Un tort excelent ,dar eu mai adaug si 3-4 linguri de nuca macinata in blatul de pandispan.Multumim pentru reteta!

  • Florina

    Florina (Chef de cuisine):

    a iesit foarte bun tortul...eu am schimbat putin reteta blatului si am pus si cacao pt aspect in blat.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine):

    Si eu pregatesc des acest tort; insa nu-l mai ornez cu frisca.

    • Morari Oana

      Morari Oana (Chef de cuisine):

      A iesit foarte buna, insa a stat la cuptor ceva mai mult decat se specifica in reteta.

    • Fara foto

      maria mladin (Bucatar sef):

      E fff bun acest tort, eu pun si 3 mere feliate inainte de crema de zahar ars, bineinteles le coc la cuptor. E bun si cu frisca si fara. Plus ca nu are unt si e mai dietetic. IL RECOMAND LA TOATA LUMEA, si e usor de facut. Nu am facut poze, dar la urmetorul voi face. Am uitat sa spun ca am adaugat stafide si nuci.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

    Numai bun pt o aniversare... tot se apropie ziua mea e numai bine de facut!

  • Fara foto

    Militaru Mihaela , 29 mai 2013

    ff bunnnnnnnnnn

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    dsimplu si delicios

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      E foarte bun!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2010

      Bun ,da,ft bun!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      V-am zis ca incerc...am incercat.A iesit o bunatate...L-am ornat cu ce aveam prin casa:ciocolata alba si ciocolata neagra.Si ca sa va conving...iata si poza...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Chiar am sa incerc aceasta reteta,pentru ca fetitei mele ii place foarte mult crema de zahar ars.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bine arata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Foarte frumos.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Tot bucatareasa? Pasionata de arta culinara! superb acest tort, fara mere, pere.....daca va simtiti jicnita, suparata, cauza fiind eu, cu comentariile mele acide, imi cer mii de scuze! Dar chiar va pricepeti, stiu, am vazut multi bucatari/ese la treaba.

    • Fara foto

      alina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

      Am facut un tort asemanator, dar eu am pus cratita direct in cuptor, fara tava cu apa. Singura nemultumire a fost ca am facut o cantitate prea mare de crema si un blat mult prea mic pentru atata compozitie. Data viitoare voi pune ingredientele in cantitatile date de Ginny.

    • Fara foto

      Alice (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Cred ca-i grozav tortul asta. Am sa-l incerc si eu de Paste! Cand se rastoarna pe platou cred ca trebuie cu multa grija, sa nu se deformeze crema de zahar ars, nu?

    • Fara foto

      oana (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Eu in pandispan pun si cateva linguri de nuca macinata. E foarte bun asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

53 voturi

Ingrediente

  • Crema de zahar ars: 150 g zahar pentru caramel
  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 250 g zahar
  • zahar vanilat
  • Pandispan: 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri apa.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Cristina G (Chef de cuisine)

Numai bun pt o aniversare... tot se apropie ziua mea e numai bine de facut!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort deliciu primavaratec