autor:

gicuta

» » Torturi

Tort cu crema de zahar ars

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2014

Ingrediente
Crema de zahar ars:, , 800 ml lapte, 5 linguri zahar, 5 oua, 5 plicuri zahar vanilat, coaja de lamaie(optional), 8 linguri de zahar pentru caramel, , Blat:, , 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, esente, coaja de lamaie (optional), 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, , Pentru ornat: , , 1 plic praf de budinca(de care doriti ,eu am pus de caramel) + 500 ml lapte + 2-3 linguri de zahar, 250 - 300 ml frisca lichida, 100 g ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita.



Blat: Albusul cu praful de sare se bat bine.Se adauga zaharul si se bat pana devin lucioase. Se pun galbenusurile in care am pus esentele praful de copt stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie, iar la sfarsit faina. Se adauga cu grija peste compozitia cu lapte din cratita (se pune cu lingura) si apoi uniformizam. Pandispanul sta deasupra cremei nu se lasa la fund.



Dam cratita la cuptorul incins pentru aproximativ 40-45 minute pana ce blatul se rumeneste si compozitia se dezlipeste de pe margini. Scoatem cratita din cuptor si o mai lasam 15-20 de minute sa se racoreasca apoi o intoarcem atent si dintr-o miscare pe o farfurie. Cand aceasta s-a racit, punem budinca la 5 minute dupa ce a fost pregatita conform instructiunilor . Frisca o puneti pe foc si cand incepe sa clocoteasca stingeti, apoi puneti ciocolata si amestecati pana aceasta se topeste. Dupa ce se raceste bine (se pune la frigider) se bate si se orneaza tortul cu ea.



Acest tort l-am facut si fara sa-l ornez cu frisca si budinca si este la fel de bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Crema de zahar ars tort

Crema de zahar ars tort

Se iau 4 linguri de zahar se pun intr-o cratita la topit,cand sa topit tapetam pereti cratitei si

7 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

81 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Crema de zahar ars:
  • 800 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie(optional)
  • 8 linguri de zahar pentru caramel
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esente
  • coaja de lamaie (optional)
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru ornat: 
  • 1 plic praf de budinca(de care doriti ,eu am pus de caramel) + 500 ml lapte + 2-3 linguri de zahar
  • 250 - 300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

13 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

16 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Choux a la creme

Choux a la creme

Se fierbe laptele cu untul, zaharul si sarea. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca

5 voturi    4 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata alba si cirese