autor:

Florina

» » Torturi

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Autor: Florina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
Crema:, 400 gr zahar, , 8 oua, , 1 litru lapte, , 2 plicuri zahar vanilat., , Blat:, 3 oua, , 3/4 cana faina, , 50 ml apa, , 1/2 praf de copt, , 2-3 linguri cacao,, 2 mere.

Dificultate: Medie Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

Crema de zahar ars:

Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie se ia cratita de pe foc si se invarte usor pentru a se imprastia caramelul pana la jumatatea cratitei. Se lasa la racit pana pocneste zaharul caramelizat.

Intre timp intr-un alt vas se amesteca ouale cu restul de zahar 250 gr, laptele si zaharul vanilat. Se amesteca ca pentru omleta pana face spume. Se pune aceasta compozitie in cratita peste zaharul caramelizat si racit si se da la cuptor circa 40-45 minute pana se incheaga usor crema pe deasupra.

Blatul:

3 galbenusuri se freaca cu 1/2 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 50 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/4 cana zahar. Separat se amesteca si 3/4 cana de faina cu praful de copt si cacao. Jumatate din faina se pune in amestecul cu galbenusuri si cealalta jumatate in amestecul de albusuri. Se amesteca incet cu lingura si apoi se amesteca compozitia de albus si cea de galbenus.

Dupa ce s-a copt pe jumatate crema se taie merele felii foarte subtiri si se asaza astfel incat sa acopere toata suprafata de crema si apoi se pune compozitia de blat si se mai lasa la cuptor pana se coace. Se incearca cu o scobitoare (dupa circa 40-45 minute e gata). Dupa ce s-a copt se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si mere Florina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Tapetam o forma de tort cu marginile detasabile cu piscoturi inmuiate in compot de piersici. Se pun

0 voturi    0 comentarii
12h 30 min
Torturi
Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri

15 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Delicios!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustos!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Cred ca e f.bun cu cacao;eu,fac des,acest tort,dar fara cacao.Voi incerca cu cacao.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      si eu fac tort cu crema de zahar ars si mere mi se pare foarte bun

    • Fara foto

      Sidy , 06 ianuarie 2010

      Este un tort delicios !!! Noua ne place foarte mult....

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2009

      Ar fi o idee de ornat cu fructe doar ca atunci nu cred ca ar mai trebui mere intre crema si blat.Parerea mea.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      EU PROCEDEZ ALTFEL, DAR RETETA ASTA MI SE PARE MAI INTERESANTA.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Frumos tortul, imi place!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Delicios si arat grozav... Imi place la nebunie acest tortulet...,iar eu cateodata il ornez cu fructe proaspete...

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Interesanta idea cu merele. Trebuie incercata. Arata apetisant!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Interesanta ideea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Buuun,bun

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Nu am mancat tort de zahar ars cu mere, sunt sigura ca este delicios. Am retinut ideea !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 400 gr zahar
  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • Blat:
  • 3 oua
  • 3/4 cana faina
  • 50 ml apa
  • 1/2 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao,
  • 2 mere.

Raporteaza reteta

Retete
de Florina
Tarta cu fructe Florina

Tarta cu fructe Florina

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci
Pizza Capriciosa Florina

Pizza Capriciosa Florina

Blatul:Se amesteca intr-un bol apa calduta cu drojdia pana se topeste,apoi se adauga sarea,zaharul,uleiul.Se

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de caramel cu ciocolata