autor:

Violeta 30

» » Torturi

Tort cu crema ganache si capsuni

Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 6 oua, , 1 cana de zahar, , 1 cana de faina, , 1 plic praf de copt, , 2 linguri de ulei, , un praf de sare, , , Crema ganache de ciocolata amaruie:, , 1 ciocolata amaruie 100 g, , 250 ml frisca lichida, , 1 plic gelatina, , 100 ml lapte, , Crema ganache de ciocolata cu lapte:, , 1 ciocolata cu lapte 100 g, , 250 ml frisca lichida, , 1 plic gelatina , , 100 ml lapte, , , Crema ganache de ciocolata alba, , 1 ciocolata alba 100 g, , 250 ml frisca lichida, , 1 plic gelatina, , 100 ml lapte, , , Pentru decor, , Capsuni, , 2 plicuri Tort Gelee , , Frisca pentru ornat (250 ml), , Sirop de fructe/de zahar sau compot pentru insiropat

Dificultate: Medie Timp: 24h

1 vot

Mod de preparare

Blatul:



Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul si cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca albusurile cu crema de galbenusuri. Se pune praful de copt peste faina, dupa care se adauga in ploaie peste crema de oua. Se imbraca o cratita sau o tava (in functie de cum se doreste sa iasa tortul - rotund sau dreptunghiular) cu hartie de copt. Se introduce la cuptor si se face testul cu scobitoarea. Cand nu se mai lipeste inseamna ca este gata. Este de preferat sa se faca blatul cu o zi inainte de asamblare.





Crema ganache:



Toate cele 3 creme se fac la fel.



Se marunteste ciocolata si se pune intr-un vas impreuna cu frisca. Se pune pe foc mic pana se topeste bine ciocolata. Se lasa la racit dupa care se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se hidrateaza gelatina in lapte si se bate crema obtinuta pana isi dubleaza volumul si devine o crema fina si pufoasa. Se pune gelatina hidratata cu laptele si se mai bate pana se amesteca bine. Cremele se fac una dupa alta cu pauza de o ora. Ganache-ul se face cu o zi inainte, iar crema se face cu pauza intre ele pentru a avea timp sa se inchege si sa nu se amestece intre ele.



Asamblarea:



Se insiropeaza blatul usor cu suc de fructe, compot sau un sirop de zahar. Nu trebuie sa balteasca in sirop, doar se stropeste blatul. Se pune crema de ciocolata amaruie, se intinde bine, se niveleaza si se introduce o ora la frigider. Se face a doua crema de ciocolata cu lapte si se procedeaza la fel ca si cu cea de ciocolata amaruie. Se lasa tot o ora la frigider. Apoi si crema de ciocolata alba. Dupa ce s-a asamblat si cu ultima crema si s-a lasat sa se intareasca se trece la ornat. Se imbraca cu frisca lasand centrul tortului neornat, sa arate exact ca o rama foto. Se pun capsunile taiate in centru si apoi se toarna jeleul care se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Trebuie sa te misti repede ca se incheaga foarte rapid. Se lasa cateva ore la frigider si apoi se taie dupa preferinta.



Chiar daca este complex ca metoda de preparare, merita tot efortul !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort vis de vara

Tort vis de vara

Blatul : Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Cheescake cu ciocolata

Cheescake cu ciocolata

Din biscuitii zdrobiti si untul topit se formeaza baza prajiturii intr-o forma de 23 de cm. Coca

9 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

24h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • Crema ganache de ciocolata amaruie:
  • 1 ciocolata amaruie 100 g
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • Crema ganache de ciocolata cu lapte:
  • 1 ciocolata cu lapte 100 g
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina 
  • 100 ml lapte
  • Crema ganache de ciocolata alba
  • 1 ciocolata alba 100 g
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • Pentru decor
  • Capsuni
  • 2 plicuri Tort Gelee 
  • Frisca pentru ornat (250 ml)
  • Sirop de fructe/de zahar sau compot pentru insiropat

Raporteaza reteta

Retete
de Violeta 30
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Parizer de casa, special pentru copii

Parizer de casa, special pentru copii

Cu aceasta reteta am castigat concursul Click Pofta Buna ! Pui carnea tocata cu cutitul mai marunt

9 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de bezea si ciocolata