autor:

burdulea maria elena

» » Torturi

Tort cu crema ganache

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentrut blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 1/2 pliculet praf de copt, 1 vanilie., , Sirop pt blat: 200 ml apa, 2 linguri de zahar, 2 vanilii, praf de scortisoara dupa plac., , Pt crema ganache: 300 ml frisca lichida Hu-la-la, 3 ciocolati amarui Laura.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare a pandispanului: separati albusurile de galbenusuri, bateti albusurile spuma tare, adaugati praful de copt, bateti spuma in continuare adaugand zaharul in ploaie si vanilia. Dupa dizolvarea zaharului, adaugati galbenusurile, omogenizati usor, apoi adaugati faina cernuta si amestecati usor. Dupa incorporarea fainii, turnati compozitia intro forma unsa si tapetata si coaceti in cuptorul incins cam 15-20 minute.

Siropul: din apa, zahar, vanilie, fierbeti timp de 1 minut un sirop pe care il aromatizati cu scortisoara.

Crema ganache: intro cratita la foc mic, topiti ciocolata in frisca lichida si omogenizati. Frisca nu se fierbe, se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da compozitia la rece(eu am lasat-o pana dimineata la rece, insa puteti sa tineti compozitia in frigider 1-2 ore) apoi mixati. Se obtine o frisca ciocolatoasa, pe care o intindeti pe blatul insiropat. Decorati dupa imaginatie. Eu am decorat tortul cu fulgi de ciocolata din comert, bucati de ciocolata cu menta si jumatati de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuci si crema ganache

Tort cu nuci si crema ganache

Crema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat

38 voturi    7 comentarii
3h
Torturi
Tort cu crema ganache si capsuni

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Manolovici Eugen; multumesc dar, chiar a fost!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    delicios !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Sidy, soro, multumesc pt aprecieri. Pup.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Minunat arata draga Lenuta.Si stiu ca este facut cu mult suflet. E delicios. Felicitari draga mea !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Multumesc Celly, cel mai important: e delicios!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Arata tare bine si e foarte tentant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentrut blat: 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 vanilie.
  • Sirop pt blat: 200 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 2 vanilii
  • praf de scortisoara dupa plac.
  • Pt crema ganache: 300 ml frisca lichida Hu-la-la
  • 3 ciocolati amarui Laura.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Manolovici Eugen; multumesc dar, chiar a fost!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone Tort trio cu crema de zmeura, ciocolata si mascarpone

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tort cu cirese si ciocolata Tort cu cirese si ciocolata

Cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un bol si dai deoparte. Mixezi untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi cele

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Smiley candy bar