autor:

vera

» » Torturi

Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 noiembrie 2010

Ingrediente
Pt blatul de cacao:, 6 oua, 150g zahar, 100g faina, 50g cacao, 60g unt, 1 lingurita praf de copt, pt crema:, 3galbenusuri de ou, 3 linguri cu varf de zahar, 2 linguri faina, 250ml lapte, 3-4 patratele de ciocolata amara, In plus pt decor:, 150 ciocolata amara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Pregatim blatul de pandispan:
Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine cu mixerul pana devin o spma alba tare,
Galbenusurile le mixam cu zaharul,cand au devenit crema adaugam untul topit,amestecam in continuare cu mixerul ,iar la sfarsit incorporam amestecul de faina,praf de copt si cacao,mixand incontinuu;
In crema obtinuta adaugam albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn;
In final crema obtinuta o varsam intr-o tava tapetata;
Introducem tava in cuptorul cald 180°C timp de 20 minute:
In timpul in care blatul este la cuptor pregatim decorul de ciocolata:
Topim ciocolata amara in baie de aburi,in momentul in care apa incepe sa fiarba dam la o parte ciocolata ,si amestecam energic pana la topirea definitiva;
Turnam ciocolata pe hartie de pergament nivelam bine,si introducem in frigider cam 5-6 minute ,controland din cand in cand,nu trebuie sa se intareasca ft tare,
Dupa solidificare decupam cu o forma speciala decorul dorit,si reintroducem hartia dar in congelator,dupa 5 minute se desfac usor de pe hartie ,si ii conservam in frigider ,pana la folosire;
Pregatim crema:
Pnem la fiert laptele,intr-o cratita cu fundul dublu,separat amestecam ouale cu zaharul,adaugam faina omogenizam si adaugam peste laptele fiert amestecand incontinuu;cand crema se ingroasa adaugam ciocolata amestecand,incontinuu;
Crema obtinuta o punem la racit intr-un vas cu apa rece,si o vom folosii pt umplerea pandispanului si pt decor;
Blatul racit il taiem in 3 felii egale intre ele,umplem cu crema,atasam feliile una cate una cu un strat de crema intre ele,si chiar si pe ultima felie,decoram cu fluturasii de ciocolata,si introducem in frigider pana la servirea acestuia;
Daca il serviti in aceiasi zii va sfatuiesc sa-l insiropati,pt adoua zii blatul ,,trage'',crema si devine pufos ;
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema si fluturasi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Ciocolata colorat

Tort Ciocolata colorat

Blatul: Se amesteca bine zaharul cu ouale , apoi treptat se adauga si faina. Dupa ce ati amestecat-o

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Mai intai ,pregatim forma. Se unge cu putin ulei si o tapetam cu folie alimentara ( unsa si pa dinauntru

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am inlocuit 50g cacao cu 50g nutella,iar crema am pregatit-o cu 200g nutella si 200g mascarpone; Un deliciu!!Iar ca decor stelute de ciocolata si bombonele colorate!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    O bunatate !*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pt blatul de cacao:
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 100g faina
  • 50g cacao
  • 60g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt crema:
  • 3galbenusuri de ou
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • 2 linguri faina
  • 250ml lapte
  • 3-4 patratele de ciocolata amara
  • In plus pt decor:
  • 150 ciocolata amara

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

O bunatate !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE