Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema si fluturasi de ciocolata

Ingrediente

  • Pt blatul de cacao:
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 100g faina
  • 50g cacao
  • 60g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt crema:
  • 3galbenusuri de ou
  • 3 linguri cu varf de zahar
  • 2 linguri faina
  • 250ml lapte
  • 3-4 patratele de ciocolata amara
  • In plus pt decor:
  • 150 ciocolata amara

Mod de preparare

Pregatim blatul de pandispan:

Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine cu mixerul pana devin o spma alba tare,

Galbenusurile le mixam cu zaharul,cand au devenit crema adaugam untul topit,amestecam in continuare cu mixerul ,iar la sfarsit incorporam amestecul de faina,praf de copt si cacao,mixand incontinuu;

In crema obtinuta adaugam albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn;

In final crema obtinuta o varsam intr-o tava tapetata;

Introducem tava in cuptorul cald 180°C timp de 20 minute:

In timpul in care blatul este la cuptor pregatim decorul de ciocolata:

Topim ciocolata amara in baie de aburi,in momentul in care apa incepe sa fiarba dam la o parte ciocolata ,si amestecam energic pana la topirea definitiva;

Turnam ciocolata pe hartie de pergament nivelam bine,si introducem in frigider cam 5-6 minute ,controland din cand in cand,nu trebuie sa se intareasca ft tare,

Dupa solidificare decupam cu o forma speciala decorul dorit,si reintroducem hartia dar in congelator,dupa 5 minute se desfac usor de pe hartie ,si ii conservam in frigider ,pana la folosire;

Pregatim crema:

Pnem la fiert laptele,intr-o cratita cu fundul dublu,separat amestecam ouale cu zaharul,adaugam faina omogenizam si adaugam peste laptele fiert amestecand incontinuu;cand crema se ingroasa adaugam ciocolata amestecand,incontinuu;

Crema obtinuta o punem la racit intr-un vas cu apa rece,si o vom folosii pt umplerea pandispanului si pt decor;

Blatul racit il taiem in 3 felii egale intre ele,umplem cu crema,atasam feliile una cate una cu un strat de crema intre ele,si chiar si pe ultima felie,decoram cu fluturasii de ciocolata,si introducem in frigider pana la servirea acestuia;

Daca il serviti in aceiasi zii va sfatuiesc sa-l insiropati,pt adoua zii blatul ,,trage'',crema si devine pufos ;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise