Pregatim blatul de pandispan:
Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine cu mixerul pana devin o spma alba tare,
Galbenusurile le mixam cu zaharul,cand au devenit crema adaugam untul topit,amestecam in continuare cu mixerul ,iar la sfarsit incorporam amestecul de faina,praf de copt si cacao,mixand incontinuu;
In crema obtinuta adaugam albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn;
In final crema obtinuta o varsam intr-o tava tapetata;
Introducem tava in cuptorul cald 180°C timp de 20 minute:
In timpul in care blatul este la cuptor pregatim decorul de ciocolata:
Topim ciocolata amara in baie de aburi,in momentul in care apa incepe sa fiarba dam la o parte ciocolata ,si amestecam energic pana la topirea definitiva;
Turnam ciocolata pe hartie de pergament nivelam bine,si introducem in frigider cam 5-6 minute ,controland din cand in cand,nu trebuie sa se intareasca ft tare,
Dupa solidificare decupam cu o forma speciala decorul dorit,si reintroducem hartia dar in congelator,dupa 5 minute se desfac usor de pe hartie ,si ii conservam in frigider ,pana la folosire;
Pregatim crema:
Pnem la fiert laptele,intr-o cratita cu fundul dublu,separat amestecam ouale cu zaharul,adaugam faina omogenizam si adaugam peste laptele fiert amestecand incontinuu;cand crema se ingroasa adaugam ciocolata amestecand,incontinuu;
Crema obtinuta o punem la racit intr-un vas cu apa rece,si o vom folosii pt umplerea pandispanului si pt decor;
Blatul racit il taiem in 3 felii egale intre ele,umplem cu crema,atasam feliile una cate una cu un strat de crema intre ele,si chiar si pe ultima felie,decoram cu fluturasii de ciocolata,si introducem in frigider pana la servirea acestuia;
Daca il serviti in aceiasi zii va sfatuiesc sa-l insiropati,pt adoua zii blatul ,,trage'',crema si devine pufos ;
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii