Intii pregatim blatul
Se bat albusele cu mixerul se adauga treptat zaharul pina devine o spuma tare se adauga galbenusele,si se continua cu mixerul la o putere mai mica,se adauga uleiul,cacao,faina si amidonul.
Se unge o tava rotunda de 26cm,cu putin ulei se toarna aluatul si se coace la 180 de grade aproape 30 de minute,sau pina scobitoarea iese uscata.
Inainte de a pregati crema sau putin mai devreme punem visinile putin dezghetate intr-un bol adaugam 2 linguri de zahar si un paharel de visinata.
Daca folosim visine din compot le strecuram iar sosul lasam putin pe foc sa mai scada putin.
Crema- batem la mixer budinca de vanilie cu 1 pahar delapte si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa. Taiem blatul in doua prima parte o punem pe un platou stropim cu zeama de la visine punem o parte din crema si deasupra punem visine pe toata suprafata.Punem celalalt blat il insiropam si ungem cu crema si netezim frumos si ornam cu restul de visine..Ungem torta si pe laturi cu crema.O lasam la rece ptr citeva ore dupa care se poate servi.
Este un tort usor si foarte gustos cu visinile care sint ca proaspete.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii