autor:

kok miori

» » Torturi

Tort cu crema si visine

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2011

Ingrediente
ptr blat, 6oua, 6 linguri de zahar, 2linguri de ulei, 2linguri de cacao, 4linguri de faina, 1lingura amidon de porumb, , ptr crema, 1budinca de vanilie ptr crema, 1pahar de lapte, 500 ml de smantina de frisca, , 600 gr de visine congelate sau din compot

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Intii pregatim blatul
Se bat albusele cu mixerul se adauga treptat zaharul pina devine o spuma tare se adauga galbenusele,si se continua cu mixerul la o putere mai mica,se adauga uleiul,cacao,faina si amidonul.
Se unge o tava rotunda de 26cm,cu putin ulei se toarna aluatul si se coace la 180 de grade aproape 30 de minute,sau pina scobitoarea iese uscata.
Inainte de a pregati crema sau putin mai devreme punem visinile putin dezghetate intr-un bol adaugam 2 linguri de zahar si un paharel de visinata.
Daca folosim visine din compot le strecuram iar sosul lasam putin pe foc sa mai scada putin.
Crema- batem la mixer budinca de vanilie cu 1 pahar delapte si smantina de frisca pina iese o crema spumoasa. Taiem blatul in doua prima parte o punem pe un platou stropim cu zeama de la visine punem o parte din crema si deasupra punem visine pe toata suprafata.Punem celalalt blat il insiropam si ungem cu crema si netezim frumos si ornam cu restul de visine..Ungem torta si pe laturi cu crema.O lasam la rece ptr citeva ore dupa care se poate servi.
Este un tort usor si foarte gustos cu visinile care sint ca proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort cu visine si crema de iaurt.

Tort cu visine si crema de iaurt.

Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,

19 voturi    8 comentarii
2h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • ptr blat
  • 6oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2linguri de ulei
  • 2linguri de cacao
  • 4linguri de faina
  • 1lingura amidon de porumb
  • ptr crema
  • 1budinca de vanilie ptr crema
  • 1pahar de lapte
  • 500 ml de smantina de frisca
  • 600 gr de visine congelate sau din compot

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort parfais