autor:

adriana gherman

» » Torturi

Tort cu două creme de ciocolată

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
Ingrediente blat:, - 4 oua, - 300 g zahar, - 10 linguri apa, - 200 g faina, - 100 g nuci macinate, - 1 plic zahar vanilat, - 1 plic praf de copt, - 1/2 lingurita zeama de lamaie, Ingrediente creme:, - 300 g ciocolata amaruie, - 200 g ciocolata alba, - 500 ml frisca, - 50 g zahar pudra, - 300 g crema mascarpone, - 1 plic zahar vanilat, Ingrediente pentru sirop:, - 100 ml apa, - 100 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe rand, cate o lingura de apa si la sfarsit zeama de lamaie; Ingredientele uscate faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca.

La compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma iar la urma se adauga ingredientele uscate. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute.

Pentru crema de ciocolata neagra se pune intr-o craticioara 100 ml frisca, se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se lasa pe foc pana ce aceasta se topeste. Se da la rece. Dupa 3 - 4 ore se bate bine cu mixerul .

La fel se procedeaza si pentru crema alba: se pune intr-o craticioara 100 ml frisca si ciocolata alba rupta bucatele, se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La fel ca si la cealalta crema de ciocolata , se mixeaza dupa racire. Frisca ramasa se bate cu zaharul pudra si zaharul vanilat apoi se incorporeaza crema mascarpone.

Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti . Intr-o parte se toarna crema de ciocolata amaruie, iar in cealalta se toarna crema de ciocolata alba. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu siropul preparat din amestecul de apa cu zahar fiert si racit. Crema alba se pune intre cele doua blaturi insiropate, iar crema de ciocolata neagra se distribuie peste blatul de sus, se acopera tortul si se imbraca si pe margini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu două creme de ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu gem ,portocale si kiwi

Tort cu gem ,portocale si kiwi

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort cu fructe!

Tort cu fructe!

blatul: se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, galbenusurile, faina si la urma, esenta

7 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Adi Adriana , 01 ianuarie 2015

    Mi-a facut si mie Adi tortul asta de revelion....Am mâncat ca un nebun...este GROZAV

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Este apetisant, as vrea o felie.

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    oauuu ce bun trebuie sa fie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 4 oua
  • - 300 g zahar
  • - 10 linguri apa
  • - 200 g faina
  • - 100 g nuci macinate
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Ingrediente creme:
  • - 300 g ciocolata amaruie
  • - 200 g ciocolata alba
  • - 500 ml frisca
  • - 50 g zahar pudra
  • - 300 g crema mascarpone
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente pentru sirop:
  • - 100 ml apa
  • - 100 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este apetisant, as vrea o felie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu smantana, nuci si scortisoara