autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort cu două blaturi

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Ingrediente
Blat maro: 4 oua,, 120 g zahar, , 100 g faina, , 20 g cacao, , esenta de vanilie, un praf de sare., Blat alb: 4-5 albusuri (depinde cat de mari sunt ouale),, 120 g zahar, , un praf de sare, , 80 g nuca macinata, , 2 linguri (rase) faina, , 20 g nuca de cocos, , 20 g mac, Crema: 4-5 galbenusuri, , 4 linguri zahar (daca doriti mai puteti "taia" din cantitatea de zahar), , 2,5-3 liguri faina, , 1/2 l lapte, , esenta de vanilie, 100 g unt.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

37 voturi

Mod de preparare

Intai mixam bine ouale timp de 20-25 de minute, impreuna cu zaharul, esenta si putina sare. Incorporam usor, folosind o lingura de lemn, faina cernuta impreuna cu cacaua si amestecam cu grija, de jos in sus. Turnam aluatul in forma de copt (eu am folosit una de silicon), lovim usor forma de masa, apoi coacem blatul in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.
Cat timp se coace blatul maro, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa care incorporam si zaharul si continuam sa mixam, pana obtinem o bezea lucioasa. Incorporam cu grija nuca macinata, amestecata impreuna cu faina, nuca de cocos si macul. Coacem, in cuptorul preincalzit, cca 25 de minute, la foc mediu, cat sa nu se maroneasca prea tare. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de crema: peste galbenusurile mixate bine cu zaharul, si mai apoi cu faina, turnam, treptat, laptele, amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem la fiert compozitia obtinuta (eu folosesc o oala cu fund dublu) si amestecam pana se ingroasa. In acest moment stingem focul si lasam compozitia sa se racoreasca. Adaugam vanilia, incorporam si untul.
Montam asa: o felie de blat maro (caci il vom taia in doua), 1/3 crema, blat alb, 1/3 crema, felie de blat maro, 1/3 crema. Insiropati, daca doriti, blatul maro.
Presaram peste tort nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu două blaturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mere  si nuci

Tort cu mere si nuci

Intr-o forma de tort se caramelizeaza cele 100g zahar si apoi se lasa la racit. Cat se raceste zaharul

17 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Chocolate Crumble cake

Chocolate Crumble cake

Se incinge cuptorul la 200°C. Pentru aluat se bate untul cu zaharul.Se incorporeaza ouale apoi

15 voturi    11 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oltea Radu , 01 februarie 2015

    arata delicios!...

  • Fara foto

    Liliana Ghita (Maestru bucatar) , 20 ianuarie 2015

    Cred ca reteta asta mai este cunoscuta sub denumirea de "Furtuna in desert", pe care am facut-o, dar deasupra are o glazura de ciocolata.Este foarte buna!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014

    Cristina, forma mea de silicon are 28 cm diametru; daca vreau sa-mi iasa tortul mai inalt o folosesc pe cea de 24 cm diametru.

    • Fara foto

      Cristina , 13 decembrie 2014

      Cantitatile sunt pentru o forma de tort cu ce diametru? Multumesc

    • Fara foto

      Ina Donica , 02 noiembrie 2014

      apetisant.voi incerca numaidecit

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2014

      Elena, multumesc pentru idee! Multumesc tuturor!

    • Fara foto

      Vasile Luminita , 06 aprilie 2014

      arata senzational cred ca voi incerca si eu ca si doamna de mai sus o voi face ca pe prajitura multumesc pt idee

    • Fara foto

      Elena Toma , 06 aprilie 2014

      Este minunata reteta! eu o fac de fff multi ani, sub forma de prajitura ce care o numesc, Regina Maria! crema, o impart in doua si in jumatate ii pun doua lingurite de ness; blatul din pandispan, il las fara cacao; in al doilea blat, pun nuca tocata, nu macinata; in crema nu pun faina;forma o ia dupa tava de la aragaz; incercati si aceasta varianta; cam multe calorii, dar, merita la sarbatori!

    • Fara foto

      Maria Sc , 23 decembrie 2013

      este f bun!!il recomand!

    • Fara foto

      Dana Tutuneanu , 20 decembrie 2013

      chiar il voi incerca

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2013

      Multumesc!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Big like!ai votul meu.

    • Fara foto

      violeta , 21 mai 2013

      voi incerca,sper sa fie bun

    • Fara foto

      Buricea Violeta , 21 mai 2013

      sper sa fie bun, voi incerca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

37 voturi

Ingrediente

  • Blat maro: 4 oua,
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 20 g cacao
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare.
  • Blat alb: 4-5 albusuri (depinde cat de mari sunt ouale),
  • 120 g zahar
  • un praf de sare
  • 80 g nuca macinata
  • 2 linguri (rase) faina
  • 20 g nuca de cocos
  • 20 g mac
  • Crema: 4-5 galbenusuri
  • 4 linguri zahar (daca doriti mai puteti "taia" din cantitatea de zahar)
  • 2,5-3 liguri faina
  • 1/2 l lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Liliana Ghita (Maestru bucatar)

Cred ca reteta asta mai este cunoscuta sub denumirea de "Furtuna in desert", pe care am facut-o, dar deasupra are o glazura de ciocolata.Este foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort aniversar