Tort cu doua creme

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort cu doua creme

Ingrediente

  • blat
  • 4 oua
  • 200g faina
  • 200g zahar
  • 4 linguri de apa rece
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • mousse de cocos
  • 250 ml lapte
  • 1 cana de 250 ml cu cocos
  • 200 ml frisca
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • mousse de ciocolata
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 300 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • glazura de ciocolata - 1 plic
  • crema de ciocolata cu gust de trufe si rom - pentru ornare - 1 plic

Mod de preparare

Blat:

Se aprinde cuptorul, albusurile se bat, adaugand treptat zaharul si apa. Dupa ce se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina (amestecata cu praful de copt).

Pentru varianta cu cacao, se scade din cantitatea de faina cata cacao se pune. Se pune in tava unsa cu unt/margarina (eu pun numai la baza hartie de copt decupata dupa forma), se coace la 180 grade cam 30 minute.

Mousse de cocos

Se pune laptele la fiert impreuna cu cocosul si zaharul. Se pune gelatina la inmuiat timp de 10 minute in 3 linguri de apa rece, apoi se divolva pe baie de aburi. Cand este dizolvata, se adauga in amestecul de lapte si cocos si se lasa la racit. Rece se amesteca impreuna cu cele 200 ml frisca batuta bat.

Mousse de ciocolata

Se topeste ciocolata in 150 ml frisca lichida (sa nu fiarba), se pun 5 g de gelatina topita in crema, apoi se lasa la racit. Separat se bat 150 ml frisca, se amesteca cu compozitia racita, se pune in forma si se da la frigider.

Glazura de ciocolata - se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Crema de ciocolata cu gust de trufe si rom - pentru ornare - se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise