autor:

mihaela georgescu

» » Torturi

Tort cu doua creme

Autor: mihaela georgescu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela georgescu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
blat, 4 oua, 200g faina, 200g zahar, 4 linguri de apa rece, zahar vanilat, 1 praf de copt, , mousse de cocos, 250 ml lapte, 1 cana de 250 ml cu cocos, 200 ml frisca, 2-3 linguri zahar, 1 plic gelatina, , mousse de ciocolata, 2 ciocolate cu lapte, 300 ml frisca, 5 g gelatina, , glazura de ciocolata - 1 plic, crema de ciocolata cu gust de trufe si rom - pentru ornare - 1 plic

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Blat:
Se aprinde cuptorul, albusurile se bat, adaugand treptat zaharul si apa. Dupa ce se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, apoi faina (amestecata cu praful de copt).

Pentru varianta cu cacao, se scade din cantitatea de faina cata cacao se pune. Se pune in tava unsa cu unt/margarina (eu pun numai la baza hartie de copt decupata dupa forma), se coace la 180 grade cam 30 minute.

Mousse de cocos
Se pune laptele la fiert impreuna cu cocosul si zaharul. Se pune gelatina la inmuiat timp de 10 minute in 3 linguri de apa rece, apoi se divolva pe baie de aburi. Cand este dizolvata, se adauga in amestecul de lapte si cocos si se lasa la racit. Rece se amesteca impreuna cu cele 200 ml frisca batuta bat.

Mousse de ciocolata
Se topeste ciocolata in 150 ml frisca lichida (sa nu fiarba), se pun 5 g de gelatina topita in crema, apoi se lasa la racit. Separat se bat 150 ml frisca, se amesteca cu compozitia racita, se pune in forma si se da la frigider.

Glazura de ciocolata - se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Crema de ciocolata cu gust de trufe si rom - pentru ornare - se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu doua creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu doua creme

Tort cu doua creme

Blat: Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara

8 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Tort cu două creme de ciocolată

Tort cu două creme de ciocolată

Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe

12 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Apetisant

  • maria82

    maria82 (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Arata super fain!!! Bravo!!!

  • patronik

    patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

    Foarte frumos decorul!

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • blat
  • 4 oua
  • 200g faina
  • 200g zahar
  • 4 linguri de apa rece
  • zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • mousse de cocos
  • 250 ml lapte
  • 1 cana de 250 ml cu cocos
  • 200 ml frisca
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • mousse de ciocolata
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 300 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • glazura de ciocolata - 1 plic
  • crema de ciocolata cu gust de trufe si rom - pentru ornare - 1 plic

Raporteaza reteta

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Apetisant

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si caramel