autor:

Liliana Gindila

» » Torturi

Tort cu dovleac copt si mere coapte

Autor: Liliana Gindila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana Gindila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
Un dovleac mediu, copt (felii), 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 plic de zahar vanilat, un varf de lingurita de praf de copt, Dovleacul copt feliat, coaja de portocala, coaja de lamaie, stafide, 4 linguri zahar pudra, un varf de praf de scortisoara, 1 lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker), 1 portocala, 1 lamaie, 4 mere

Dificultate: Redusa Timp: 2h 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora.
Daca este fad la gust se va transforma intr-un tort delicat si aromat natural
Astfel ca se prepara un pandispan din :
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1 plic de zahar vanilat
un varf de lingurita de praf de copt
Blatul
Se separa albusul de galbenus
Se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie 5 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat
Apoi se adauga cele 5 galbenusuri, dupa care cele 5 linguri de faina si un varf de lingurita praf de copt.
In tava unsa si tapetata cu faina se aseaza compozitia de mai sus si se baga in cuptorul incins in prealabil.
Dup ace s-a racit, blatul se taie si se insiropeaza cu suc de portocala si suc de lamiae, diluat cu putina apa minerala
Crema
Dovleacul copt se curate de coaja si se zdrobeste sau se mixeaza
coaja de portocala, coaja de lamaie si stafide
Zahar pudra, aproximativ 4 linguri cu putin praf de scortisoara
O lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker)
Ornamentul
Se iau patru mere si se feliaza
Se calesc usor cu un varf de cutit de unt( intr-o tigaie de Teflon) si cu o lingura de zahar, apoi se adauga o lingura de miere si putina scortisoara. Se lasa la racit si se vor aseza deasubra blatului uns cu crema de dovleac. Daca se doreste se va turna si putina gelatin de tarta pentru aspect.

Pota buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dovleac copt si mere coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 4 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O combinatie de arome minunate ! *****

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Imi place dovleacul ,asa ca reteta este salvata si 5 stele!

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Simplu si delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Exact pe gustul meu...Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Un dovleac mediu
  • copt (felii)
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un varf de lingurita de praf de copt
  • Dovleacul copt feliat
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • 4 linguri zahar pudra
  • un varf de praf de scortisoara
  • 1 lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker)
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 4 mere

Raporteaza reteta

Lia Maria (Chef de cuisine)

O combinatie de arome minunate ! *****

Retete

din Torturi

Tort Inima de cafea cu glazura oglinda Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Decorațiunile: desenezi formele dorite pe hârtie de copt, cu ciocolată topită, decorezi și dai la frigider până la

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu dulceata din lapte Tiramisu cu dulceata din lapte

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura