autor:

Liliana Gindila

» » Torturi

Tort cu dovleac copt si mere coapte

Autor: Liliana Gindila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana Gindila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
Un dovleac mediu, copt (felii), 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 plic de zahar vanilat, un varf de lingurita de praf de copt, Dovleacul copt feliat, coaja de portocala, coaja de lamaie, stafide, 4 linguri zahar pudra, un varf de praf de scortisoara, 1 lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker), 1 portocala, 1 lamaie, 4 mere

Dificultate: Redusa Timp: 2h 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora.

Daca este fad la gust se va transforma intr-un tort delicat si aromat natural

Astfel ca se prepara un pandispan din :

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri de faina

1 plic de zahar vanilat

un varf de lingurita de praf de copt

Blatul

Se separa albusul de galbenus

Se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie 5 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat

Apoi se adauga cele 5 galbenusuri, dupa care cele 5 linguri de faina si un varf de lingurita praf de copt.

In tava unsa si tapetata cu faina se aseaza compozitia de mai sus si se baga in cuptorul incins in prealabil.

Dup ace s-a racit, blatul se taie si se insiropeaza cu suc de portocala si suc de lamiae, diluat cu putina apa minerala

Crema

Dovleacul copt se curate de coaja si se zdrobeste sau se mixeaza

coaja de portocala, coaja de lamaie si stafide

Zahar pudra, aproximativ 4 linguri cu putin praf de scortisoara

O lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker)

Ornamentul

Se iau patru mere si se feliaza

Se calesc usor cu un varf de cutit de unt( intr-o tigaie de Teflon) si cu o lingura de zahar, apoi se adauga o lingura de miere si putina scortisoara. Se lasa la racit si se vor aseza deasubra blatului uns cu crema de dovleac. Daca se doreste se va turna si putina gelatin de tarta pentru aspect.



Pota buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dovleac copt si mere coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu cremă de ciocolată

Tort cu cremă de ciocolată

Preparare blat: Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul

5 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort cu trei creme

Tort cu trei creme

Blat: Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana la omogenizare,

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O combinatie de arome minunate ! *****

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Imi place dovleacul ,asa ca reteta este salvata si 5 stele!

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Simplu si delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Exact pe gustul meu...Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Un dovleac mediu
  • copt (felii)
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un varf de lingurita de praf de copt
  • Dovleacul copt feliat
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • 4 linguri zahar pudra
  • un varf de praf de scortisoara
  • 1 lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker)
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 4 mere

Raporteaza reteta

Lia Maria (Chef de cuisine)

O combinatie de arome minunate ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu mango si cafea si multa dragoste Tort cu mango si cafea si multa dragoste

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura  cu blat din fulgi de porumb Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort Mimosa