autor:

Liliana Gindila

» » Torturi

Tort cu dovleac copt si mere coapte

Autor: Liliana Gindila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana Gindila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2013

Ingrediente
Un dovleac mediu, copt (felii), 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 plic de zahar vanilat, un varf de lingurita de praf de copt, Dovleacul copt feliat, coaja de portocala, coaja de lamaie, stafide, 4 linguri zahar pudra, un varf de praf de scortisoara, 1 lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker), 1 portocala, 1 lamaie, 4 mere

Dificultate: Redusa Timp: 2h 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora.

Daca este fad la gust se va transforma intr-un tort delicat si aromat natural

Astfel ca se prepara un pandispan din :

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri de faina

1 plic de zahar vanilat

un varf de lingurita de praf de copt

Blatul

Se separa albusul de galbenus

Se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie 5 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat

Apoi se adauga cele 5 galbenusuri, dupa care cele 5 linguri de faina si un varf de lingurita praf de copt.

In tava unsa si tapetata cu faina se aseaza compozitia de mai sus si se baga in cuptorul incins in prealabil.

Dup ace s-a racit, blatul se taie si se insiropeaza cu suc de portocala si suc de lamiae, diluat cu putina apa minerala

Crema

Dovleacul copt se curate de coaja si se zdrobeste sau se mixeaza

coaja de portocala, coaja de lamaie si stafide

Zahar pudra, aproximativ 4 linguri cu putin praf de scortisoara

O lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker)

Ornamentul

Se iau patru mere si se feliaza

Se calesc usor cu un varf de cutit de unt( intr-o tigaie de Teflon) si cu o lingura de zahar, apoi se adauga o lingura de miere si putina scortisoara. Se lasa la racit si se vor aseza deasubra blatului uns cu crema de dovleac. Daca se doreste se va turna si putina gelatin de tarta pentru aspect.



Pota buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dovleac copt si mere coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Black velvet cu afine

Black velvet cu afine

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti

14 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Se prepara fiecare blat separat sau se prepara un singur blat din dublul ingredientelor si se taie

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O combinatie de arome minunate ! *****

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Imi place dovleacul ,asa ca reteta este salvata si 5 stele!

  • Adriana B

    Adriana B (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Simplu si delicios!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Exact pe gustul meu...Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Un dovleac mediu
  • copt (felii)
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un varf de lingurita de praf de copt
  • Dovleacul copt feliat
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • 4 linguri zahar pudra
  • un varf de praf de scortisoara
  • 1 lingura de praf de amidon alimentar fin (Gustin de la Dr.Oetker)
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 4 mere

Raporteaza reteta

Lia Maria (Chef de cuisine)

O combinatie de arome minunate ! *****

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de iaurt si piersici