Tort cu dovleac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 bucati):
  • Pentru aluat - 200 g faina,
  • 1 galbenus,
  • 120 g zahar,
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala,
  • 120 g unt,
  • unt si pesmet pentru forma.
  • Pentru umplutura: 750 ml suc de portocala (sau alte fructe),
  • 1 lingura zahar,
  • 2 plicuri praf de budinca (cu gust de vanilie),
  • 500 g miez de dovleac taiat cubulete

Mod de preparare

Se framanta aluatul fraged, se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se intinde apoi - pe planseta infainata - in forma de disc (cu diametrul de 26 cm) si se imbraca cu el o forma de tort unsa cu unt si presarata cu pesmet, lasandu-se o margine mai inalta de jur imprejur. Se pun la fiert sucul de portocala, zaharul si praful de budinca, si dupa ce s-a ingrosat compozitia, se incorporeaza dovleacul si se intinde umplutura peste aluatul din tava. Se coace tortul circa 45 de minute in cuptorul incins la 180gr. si serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta