autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 16 bucati):, Pentru aluat - 200 g faina, , 1 galbenus, , 120 g zahar, , 1 lingurita coaja rasa de portocala, , 120 g unt, , unt si pesmet pentru forma., Pentru umplutura: 750 ml suc de portocala (sau alte fructe), , 1 lingura zahar, , 2 plicuri praf de budinca (cu gust de vanilie), , 500 g miez de dovleac taiat cubulete

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul fraged, se inveleste cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca o ora la frigider. Se intinde apoi - pe planseta infainata - in forma de disc (cu diametrul de 26 cm) si se imbraca cu el o forma de tort unsa cu unt si presarata cu pesmet, lasandu-se o margine mai inalta de jur imprejur. Se pun la fiert sucul de portocala, zaharul si praful de budinca, si dupa ce s-a ingrosat compozitia, se incorporeaza dovleacul si se intinde umplutura peste aluatul din tava. Se coace tortul circa 45 de minute in cuptorul incins la 180gr. si serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de dovleac

Tort cu crema de dovleac

Piureul de dovleac se prepară cu 4 - 5 ore înainte sau chiar cu o zi înainte. Dovleacul se spală,

13 voturi    9 comentarii
40 min
Torturi
Tort cu dovleac copt si mere coapte

Tort cu dovleac copt si mere coapte

Se ia un dovleac de marime medie, se feliaza si se coace cca o ora. Daca este fad la gust se va

5 voturi    4 comentarii
2h 25 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 16 bucati):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 1 galbenus
  • 120 g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 120 g unt
  • unt si pesmet pentru forma.
  • Pentru umplutura: 750 ml suc de portocala (sau alte fructe)
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri praf de budinca (cu gust de vanilie)
  • 500 g miez de dovleac taiat cubulete

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata