1.Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-un vas, bate untul/margarina cu zaharul, apoi adauga ouale si laptele si mixeaza-le.Intr-un alt vas, amesteca faina cu fisticul macinat si praful de copt, apoi incorporeaza-le in amestecul cu unt.Pune compozitia obtinuta in tava, netezeste suprafata cu o spatula si da totul la copt 20-30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, acesta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.2.Pentru crema, amesteca branza cu zaharul pudra, semintele si esenta de vanilie.3.Taie blatul in jumatate, pe orizontala.Pe prima jumatate pune crema de vanilie si intinde-o apoi aseaza cealalta jumatate de blat deasupra.4.Pentru topping, amesteca 2 linguri apa cu 100 gr zahar pudra, intr-o cratita, pe foc potrivit, pana va incepe sa se caramelizeze.Adauga fisticul tocat mare si amesteca.Toarna repede topping-ul peste tort, apoi serveste tortul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii