autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru chec•200 gr zahar pudra•200 gr unt sau margarina Rama Maestro, moale•4 oua, batute•150 gr faina•100 gr fistic, macinat•1 lingurita praf de copt•2 linguri laptePentru crema de vanilie•250 gr branza grasa de vaca•100 gr zahar pudra•semintele rase de la 1 pastaie de vanilie•2 lingurite esenta de vaniliePentru topping•2 linguri apa•100 gr zahar pudra•o mana plina de fistic tocat mare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

1.Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Unge cu unt/margarina si tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-un vas, bate untul/margarina cu zaharul, apoi adauga ouale si laptele si mixeaza-le.Intr-un alt vas, amesteca faina cu fisticul macinat si praful de copt, apoi incorporeaza-le in amestecul cu unt.Pune compozitia obtinuta in tava, netezeste suprafata cu o spatula si da totul la copt 20-30 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, acesta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet.2.Pentru crema, amesteca branza cu zaharul pudra, semintele si esenta de vanilie.3.Taie blatul in jumatate, pe orizontala.Pe prima jumatate pune crema de vanilie si intinde-o apoi aseaza cealalta jumatate de blat deasupra.4.Pentru topping, amesteca 2 linguri apa cu 100 gr zahar pudra, intr-o cratita, pe foc potrivit, pana va incepe sa se caramelizeze.Adauga fisticul tocat mare si amesteca.Toarna repede topping-ul peste tort, apoi serveste tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort cu migdale si iaurt

Mini tort cu migdale si iaurt

Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune,

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata

Tort de caise fara foc, cu glazura de ciocolata

*Daca adaugati interiorul de la nuca de cocos (2-3 lei/buc) cat si apa, va fi foarte delicat si apropiat

11 voturi    5 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Usor de facut si o combinatie reusita.Felicitari!

  • ecaterina (katy) g.

    ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Cred ca a fost foarte GUSTOS si aromat,fisticul are un gust deosebit in prajituri.Imi place!!!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

    Fisticul intra in topurile mele ! E super bun tortul!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Superb, arata tortul tau draga Laura.Foarte frumos ornat cu fistic pe deasupra,felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      arata ft bine,prea bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Arata minunat,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      CRED CA E DEOSEBIT DE BUN

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru chec•200 gr zahar pudra•200 gr unt sau margarina Rama Maestro
  • moale•4 oua
  • batute•150 gr faina•100 gr fistic
  • macinat•1 lingurita praf de copt•2 linguri laptePentru crema de vanilie•250 gr branza grasa de vaca•100 gr zahar pudra•semintele rase de la 1 pastaie de vanilie•2 lingurite esenta de vaniliePentru topping•2 linguri apa•100 gr zahar pudra•o mana plina de fistic tocat mare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Usor de facut si o combinatie reusita.Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe din compot