Reteta postata pe: 19 iulie 2010
Ingrediente
Pt blat ai nevoie de:1 ou,4 linguri ulei,4 linguri lapte,4 linguri zahar,1 lingurita bicarbonat si faina cit cuprinde., Pt crema ai nevoie de:4 linguri faina,1 cana cu zahar,2 linguri cacao,esenta de vanilie si de rom,500 ml lapte si 200g unt., Pt ornat ai nevoie de:2-3 plicuri de frisca in functie de imaginatia fiecaruia,300-450 ml lapte.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
Mod de preparare
Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si apoi faina cit cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de tare.Il faci sul si il imparti in 6 bucati egale.Intinzi fiecare bucata si o tai cu o farfurie care se potriveste cu dimensiunea tigaii,in care se vor coace foile pe rind,pe ambele parti,fara ulei.Tigaia trebuie sa fie bine incinsa.
Pt crema:amesteci toate ingredientele si le pui pe foc,le lasi citeva minute pina se ingroasa crema.Ungi foile cu aceasta crema ,ornezi tortul si apoi dai totul la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu foi coapte in tigaie" nu uita sa-i faci un
review
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,
0 voturi
0 comentarii
2h 10 min
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Arata delicios!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
Foarte interesanta ideea si foarte frumos arata.
mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010
Arata bine si trebue sa fie si gustos.