autor:

Daniela_Gherca

» » Torturi

Tort cu foi de nuca si crema patisera

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru foi:, 300g albusuri, 150g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf cutit sare, 200g nuca macinata, 200-250g faina, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 1 lingura cacao, esenta de rom si vanilie, Pentru crema:, 1 plic crema patisera, 500ml lapte, esenta de vanilie, (in loc de vanilie puteti schimba aroma: in potocala, cacao, cafea...), Sirop:, 1 cescuta apa, 2 cuburi zahar, esenta de rom, Glazura:, 130g ciocolata 52%cacao, 100ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare si zaharul, pe urma adaugam zaharul vanilat si esentele(in functie de cat de aromat vreti sa fie blatul), adaugam si nuca macinata, amestecam usor cu o spatula, si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam bine totul si impartim aceasta compozitie in 3 parti egale (cantarite mi-au iesit in jur de 500g fiecare cu tot cu farfurioara).
Intr-o tava cu diametrul de 22cm tapetata cu hartie de copt, am copt cate o foaie cca. 10-15 minute fiecare (sau pana devine putin aurie pe margini), la ultima foaie am pus si o lingura de cacao in compozitie si o coacem la fel ca celelalte 2. Daca aveti 2 sau chiar 3 tavi de aceeasi dimensiune munca este mai usoara :D
Dupa ce am copt cele 3 foi, le lasam sa se raceasca, iar noi intre timp ne ocupam de crema:
Laptele rece il punem intr-un bol, peste, rasturnam plicul de crema patisera si putina esenta de vanilie, apoi mixam pana devine o crema fina, ca si budinca. Dam bolul la frigider pentru cateva minute, iar cand il scoatem il mai mixam putin.
Pentru sirop: Punem o ceasca cu apa la foc impreuna cu zaharul, iar cand s-a topit tot zaharul, oprim focul si adaugam putina esenta de rom.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de nuca, insiropam toata suprafata, punem crema, a doua foaie, dar de data asta cea cu cacao, o insiropam si aceasta, punem din nou crema,
avand grija sa mai lasam putin si pentru ornat, si pe urma ultima foaie de nuca pe care o insiropam putin si pe ea.
Dam tortul la frigider si ne ocupam de glazura:
Intr-un ibric punem frisca lichida la incalzit, intre timp rupem ciocolata bucatele, o asezam intr-un bol, iar cand a inceput sa ajunga la punctul de fierbere, stingem focul si rasturnam peste ciocolata. Lasam cateva secunde, pana se inmoaie ciocolata, apoi amestecam pana formam glazura.
Scoatem tortul din frigider si rasturnam deasupra glazura de ciocolata pe toata suprafata, lasam sa se raceasca si ornam dupa preferinte cu crema oprita, eu am facut niste floricele pe margini si deasupra niste mingiute, atat cat sa termin crema.
Pofta buna!
Albusurile le mixam spuma cu praful de sare si zaharul, pe urma adaugam zaharul vanilat si esentele(in functie de cat de aromat vreti sa fie blatul),
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu foi de nuca si crema patisera" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort fondant cu crema Nutella

Tort fondant cu crema Nutella

Mod de preparare: 1. Fondant Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu nuci

Tort cu nuci

Blatul 1 Se bat spuma 6 albusuri la care se adauga 200 grame zahar pudra, 4 albusuri, praful de

46 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Torturi

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    eu , 05 aprilie 2017

    300g albusuri ?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 300g albusuri
  • 150g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 200g nuca macinata
  • 200-250g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom si vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema patisera
  • 500ml lapte
  • esenta de vanilie
  • (in loc de vanilie puteti schimba aroma: in potocala
  • cacao
  • cafea...)
  • Sirop:
  • 1 cescuta apa
  • 2 cuburi zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 130g ciocolata 52%cacao
  • 100ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Pentru inceput, dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar, pana devine o pasta. Intr-un vas mare, cernem

5 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca,

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Rulada de spanac umpluta cu crema de branza

Retete gustoase pentru Masa de Paste Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas, cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Fara foto

eu

300g albusuri ?

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Lela Tort Lela

Literele de ciocolata alba: Se topeste ciocolata alba, pe baie de aburi sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna in formele

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti