autor:

Daniela_Gherca

» » Torturi

Tort cu foi de nuca si crema patisera

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru foi:, 300g albusuri, 150g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf cutit sare, 200g nuca macinata, 200-250g faina, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 1 lingura cacao, esenta de rom si vanilie, Pentru crema:, 1 plic crema patisera, 500ml lapte, esenta de vanilie, (in loc de vanilie puteti schimba aroma: in potocala, cacao, cafea...), Sirop:, 1 cescuta apa, 2 cuburi zahar, esenta de rom, Glazura:, 130g ciocolata 52%cacao, 100ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare si zaharul, pe urma adaugam zaharul vanilat si esentele(in functie de cat de aromat vreti sa fie blatul), adaugam si nuca macinata, amestecam usor cu o spatula, si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam bine totul si impartim aceasta compozitie in 3 parti egale (cantarite mi-au iesit in jur de 500g fiecare cu tot cu farfurioara).
Intr-o tava cu diametrul de 22cm tapetata cu hartie de copt, am copt cate o foaie cca. 10-15 minute fiecare (sau pana devine putin aurie pe margini), la ultima foaie am pus si o lingura de cacao in compozitie si o coacem la fel ca celelalte 2. Daca aveti 2 sau chiar 3 tavi de aceeasi dimensiune munca este mai usoara :D
Dupa ce am copt cele 3 foi, le lasam sa se raceasca, iar noi intre timp ne ocupam de crema:
Laptele rece il punem intr-un bol, peste, rasturnam plicul de crema patisera si putina esenta de vanilie, apoi mixam pana devine o crema fina, ca si budinca. Dam bolul la frigider pentru cateva minute, iar cand il scoatem il mai mixam putin.
Pentru sirop: Punem o ceasca cu apa la foc impreuna cu zaharul, iar cand s-a topit tot zaharul, oprim focul si adaugam putina esenta de rom.
Asamblare:
Pe un platou asezam prima foaie de nuca, insiropam toata suprafata, punem crema, a doua foaie, dar de data asta cea cu cacao, o insiropam si aceasta, punem din nou crema,
avand grija sa mai lasam putin si pentru ornat, si pe urma ultima foaie de nuca pe care o insiropam putin si pe ea.
Dam tortul la frigider si ne ocupam de glazura:
Intr-un ibric punem frisca lichida la incalzit, intre timp rupem ciocolata bucatele, o asezam intr-un bol, iar cand a inceput sa ajunga la punctul de fierbere, stingem focul si rasturnam peste ciocolata. Lasam cateva secunde, pana se inmoaie ciocolata, apoi amestecam pana formam glazura.
Scoatem tortul din frigider si rasturnam deasupra glazura de ciocolata pe toata suprafata, lasam sa se raceasca si ornam dupa preferinte cu crema oprita, eu am facut niste floricele pe margini si deasupra niste mingiute, atat cat sa termin crema.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu foi de nuca si crema patisera" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Kinder paradiso

Kinder paradiso

Intr-un vas mixam 2 dintre albusuri si le dam deoparte; Amestecam faina cu amidonul si praful de

6 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarte Tatin

Tarte Tatin

1.Decojeste, curata de mijloc si injumatateste merele.Pudreaza-le cu mixul de condimente.2.Intr-o

8 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    eu , 05 aprilie 2017

    300g albusuri ?

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 300g albusuri
  • 150g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 200g nuca macinata
  • 200-250g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom si vanilie
  • Pentru crema:
  • 1 plic crema patisera
  • 500ml lapte
  • esenta de vanilie
  • (in loc de vanilie puteti schimba aroma: in potocala
  • cacao
  • cafea...)
  • Sirop:
  • 1 cescuta apa
  • 2 cuburi zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 130g ciocolata 52%cacao
  • 100ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Fara foto

eu

300g albusuri ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake