autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu frisca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
- oua 12 buc., - vanilie, - faina 200 g, - unt 100 g, - zahar pudra 150 g, - migdale 150 g, - 1/2 baton vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma 8 galbenusuri cu 200 g zahar dupa care se adauga vanilie, 200 g faina si albusurile spuma. Se coace in forma de tort la foc potrivit. Cand tortul este copt si racit se taie in trei blaturi; se insiropeaza blaturile, apoi se umplu cu o crema facuta din 4 galbenusuri, 100 g unt, 150 g zahar pudra, 150 g migdale oparite, curatate si macinate precum si 1/2 baton vanilie. Untul se freaca spuma cu zaharul dupa care se adauga pe rand celalate materiale. Se umplu foile cu aceasta crema. Tortul se imbraca intr-un strat gros de frisca indulcita si vanilata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu frisca si caramel

Tort cu frisca si caramel

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam

55 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Torturi
Tort cu frisca si ciocolata

Tort cu frisca si ciocolata

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate

16 voturi    6 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - oua 12 buc.
  • - vanilie
  • - faina 200 g
  • - unt 100 g
  • - zahar pudra 150 g
  • - migdale 150 g
  • - 1/2 baton vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti