autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu frisca

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
- oua 12 buc., - vanilie, - faina 200 g, - unt 100 g, - zahar pudra 150 g, - migdale 150 g, - 1/2 baton vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca spuma 8 galbenusuri cu 200 g zahar dupa care se adauga vanilie, 200 g faina si albusurile spuma. Se coace in forma de tort la foc potrivit. Cand tortul este copt si racit se taie in trei blaturi; se insiropeaza blaturile, apoi se umplu cu o crema facuta din 4 galbenusuri, 100 g unt, 150 g zahar pudra, 150 g migdale oparite, curatate si macinate precum si 1/2 baton vanilie. Untul se freaca spuma cu zaharul dupa care se adauga pe rand celalate materiale. Se umplu foile cu aceasta crema. Tortul se imbraca intr-un strat gros de frisca indulcita si vanilata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu nuca, crema de unt si frisca

Tort cu nuca, crema de unt si frisca

Pentru aniversarea a 36 de ani de casnicie a parintilor nostri, am pregatit tortul nostru clasic

2 voturi    2 comentarii
2h 50 min
Torturi
Tort cu frisca si cirese

Tort cu frisca si cirese

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - oua 12 buc.
  • - vanilie
  • - faina 200 g
  • - unt 100 g
  • - zahar pudra 150 g
  • - migdale 150 g
  • - 1/2 baton vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat