autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu frisca

Autor: Alex (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
Blat: oua 6 buc, zahar 120 g, faina 180 g. Crema: frisca batuta 900 g, gelatina 50 g, zahar 200 g, oua 2 buc, lapte 200 ml, cacao 50 g, gem 50 g, zahar vanilat 2 plicuri, coaja rasa de lamaie 30 g. Siropul: zahar tos 200 g, coaja rasa de lamaie 20 g. Decorul: frisca batuta 800 g

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul : galbenusurile se amesteca cu 60 g de zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de 60 g de zahar, se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina, amestecandu-se usor, se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie si se coc la cuptor la un foc potrivit. Crema : se pune la fiert laptele cu 200 g zahar si ouale si se amesteca, pana ce da in fiert, se ia vasul de pe foc, se adauga gelatina inmuiata in prealabil si se amesteca in continuare pana la omogenizarea completa a compozitiei. Se imparte compozitia in trei parti, in trei vase, se adauga la fiecare treime cate 300 g de frisca batuta si se omogenizeaza. In primul vas se pun 50 g de cacao, in al doilea vas se pun 50 g de gem, iar in al treilea vas se pune zahar vanilat si coaja de lamaie rasa. Se amesteca bine fiecare compozitie in parte. Se despica blatul in trei felii si se insiropeaza cu siropul preparat din 200 ml de apa, 200 g zahar tos si 20 g coaja de lamaie. Se umple tortul cu cele trei creme si se lasa in frigider timp de 30 min., apoi se decoreaza cu 800 g de frisca batuta, care se spriteaza cu un cornet sau un pos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de capsuni si frisca

Tort de capsuni si frisca

1)Albusele se bat separat bine,galbenusele se bat spuma cu zaharul si coaja de lamaie,adauga jumate

5 voturi    4 comentarii
45 min
Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 03 iulie 2008

    Pentru decorat se pot folosi si diferite fructe...sunt de efect !

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: oua 6 buc
  • zahar 120 g
  • faina 180 g. Crema: frisca batuta 900 g
  • gelatina 50 g
  • zahar 200 g
  • oua 2 buc
  • lapte 200 ml
  • cacao 50 g
  • gem 50 g
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • coaja rasa de lamaie 30 g. Siropul: zahar tos 200 g
  • coaja rasa de lamaie 20 g. Decorul: frisca batuta 800 g

Raporteaza reteta

Retete
de Alex
Placinta cu doua umpluturi

Placinta cu doua umpluturi

Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce

0 voturi    5 comentarii
55 min
Salate de legume
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

19 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul -adaugam uleiul

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Pentru decorat se pot folosi si diferite fructe...sunt de efect !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Foi de tort usoare