autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Torturi

Tort cu frisca

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2009

Ingrediente
500g zahar pudra, 300g nuci, 10 oua, 4 linguri pesmet fin, 1/2 kg frisca batuta ,dulce, vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Din 300g zahar si nuci face un grilaj(se pune la foc zaharul si cind s-a caramelizat se adauga nucile )Pe o scindura unsa cu unt se rastoarna grilajul si cind s-a racit se da prin masina de tocat Blatul: Se separa albusurile de glbenusuri Albusurile se bat spuma Galbenusurile se amesteca cu restul de 200g zahar pudra ,1/2 din cantitatea de grilaj si vanilie ;se freaca bine sa fie ca o spuma si se adauga pesmetul apoi albusurile ,amestecind usor. Se tapeteaza o tava ,se rastoarna compozitia si se coace la foc mic pina e rumenit . Se lasa sa se raceasca si se taie in 3-4 Crema: Frisca se amesteca cu restul de grilaj si se pune intre foi Se decoreaza cu frisca simpla sau cu o parte din crema
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA

Se face un aluat dincele amintite(galb., zahar, marg., esenta, faina+praf de copt si bicarbonat(cernute

3 voturi    4 comentarii
1h
Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine

49 voturi    22 comentarii
4h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Vai Gabi ce bun trebuie sa fie !!!E foarte usor de facut ! Felicitarile mele...

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 500g zahar pudra
  • 300g nuci
  • 10 oua
  • 4 linguri pesmet fin
  • 1/2 kg frisca batuta ,dulce
  • vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Vai Gabi ce bun trebuie sa fie !!!E foarte usor de facut ! Felicitarile mele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu portocale