autor:

iulix

» » Prajituri

Tort cu frisca si ananas

Autor: iulix (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulix (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 7 oua, 7 linguri de zahar, 7 linguri de faina, o lingurita praf de copt, esenta de rom, sau vanilie, , Pentru crema:, 500ml frisca, 4-5 linguri de cafea granulata, 1cutie de compot de ananas taiat cubulete, , Pentru ornat:, ananas taiat rondele, cirese din compot

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma batundu-se spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se amesteca pana se topeste. Dupa ce nu numai cade de pe tel\\\\mixer se adauga galbenusurile unul cate unul.Separat se amesteca faina cu praful de copt, adaugandu-se si ele tot in ploaie plus esenta. Se amesteca bine pana se inglobeaza toate ingredientele si se da sa se coaca la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina asteaptandu-se 25 minute.Se lasa la racit blatul si se taie pe jumatate.
Frisca se bate bine si se separa in doua parti egale. Una se amesteca cu cafeaua punandu-se peste primul blat. Apoi se adauga al doilea blat si se acopera cu frisca simpla.
Se orneaza cu ananasul rondele, iar in mijlocul lui se pun ciresele din compot. Se da la rece pentru cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu ananas si frisca

Tort cu ananas si frisca

Se separa ouale, se bat albusirile cu zaharul pina devine o spuma puternica dupa care se adauga galbenusutile

4 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi
Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Tort cu ananas, frisca, cocos si capsuni

Blat : mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    In crema cred ca se adauga si cubuletele de ananas.Cred ca nu se mai insiropeaza,isi trage din crema(?).Eu am retete asa.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

    Acest tort arata bine, dar nu se insiropeaza? Ce faci cu cubuletele de ananas? Probabil ai uitat sa spui.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 mai 2009

    Chiar arata bine tortul tau!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • o lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • sau vanilie
  • Pentru crema:
  • 500ml frisca
  • 4-5 linguri de cafea granulata
  • 1cutie de compot de ananas taiat cubulete
  • Pentru ornat:
  • ananas taiat rondele
  • cirese din compot

Raporteaza reteta

Retete
de iulix
Salata de castraveti cu branza

Salata de castraveti cu branza

Se spala castravetii, se curata de coaja si se taie rondele. Apoi se da pe razatoarea mica branza.

0 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Tort cu frisca si cirese

Tort cu frisca si cirese

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare. Cand sunt gata se adauga

2 voturi    3 comentarii
2h
Torturi
Pizza cu carnaciori

Pizza cu carnaciori

Se taie carnaciorii feliute subtiri. Maslinelor li se scot samburii si se taie rondele. Coca se intinde

17 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

mirey (Chef de cuisine)

In crema cred ca se adauga si cubuletele de ananas.Cred ca nu se mai insiropeaza,isi trage din crema(?).Eu am retete asa.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura "Dintii negresei"