autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tort cu frisca si ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2010

Ingrediente
* Blat:, * 6 oua, * 6 linguri de zahar, * 1 plic Creme Ole de ciocolata, * Pentru mousse de ciocolata amaruie:, * 200 g ciocolata amaruie, * 350 ml frisca lichida, * 6 g gelatina, * Pentru crema de lapte condensat:, * 150 g lapte condensat cu vanilie, * 200 ml frisca lichida, * 100 ml lapte, * 6 g gelatina, * 1 lingura cu varf de miere, * Pentru mousse de ciocolata cu lapte:, * 200 g ciocolata cu lapte, * 350 ml frisca lichida, * 6 g gelatina, * Pentru decor:, * 100 g ciocolata amaruie, * 200 ml frisca, * 2 linguri smantana

Dificultate: Medie Timp: 4h

16 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze. Se toarna aluatul in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata amaruie:

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Crema de lapte condensat:

Laptele condensat se amesteca cu 50 ml de lapte.
Gelatina hidratata in 4 linguri de apa se dizolva in 50 ml lapte, pe foc foarte mic si se adauga in laptele condensat.Apoi mierea.
Se bate frisca apoi se adauga amestecul de lapte si gelatina.Se da la frigider sa se intareasca.

Mousse de ciocolata cu lapte:

Se prepara ca si mousse de ciocolata amaruie. ;)

Decor:

Ciocolata o topim la microunde,apoi o intindem in strat pe o bucata de hartie de copt.Dupa ce s-a racit si s-a intarit putin,decupam inimioarele.Cu cat mai multe,cu atat mai bine. ;)

Frisca o mixam si cand e aproape de punctul de intarire punem cele 2 linguri de smantana si mixam in continuare.
Smantana ajuta frisca \"sa stea teapana acolo unde-o pui\". :))

Asamblare:

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata amaruie,cel de crema de lapte condensat si mousse de ciocolata cu lapte.

Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si ornam cu frisca si inimioare de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina

Un tort absolut delicios. Am folosit o tava de 22 cm - diametrul. Pentru un tort mai mare

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

Tort de ciocolata neagra cu crema de frisca(Bolo de chocolate preto)

1)Intr-un vas topeste ciocolata cu untul,lasa sa se raceasca. 2)Bate 5 galbenuse cu zaharul bine

4 voturi    12 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana Becheanu , 20 iunie 2014

    de care frisca lichida se foloseste?

  • Fara foto

    Marianna Mardar , 12 decembrie 2013

    Suuuuupeeeer!!!!

  • Fara foto

    Luci Aurica Sintescu , 11 decembrie 2013

    VREAU SA O INCERC!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

16 voturi

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri de zahar
  • * 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • * Pentru mousse de ciocolata amaruie:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 6 g gelatina
  • * Pentru crema de lapte condensat:
  • * 150 g lapte condensat cu vanilie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 ml lapte
  • * 6 g gelatina
  • * 1 lingura cu varf de miere
  • * Pentru mousse de ciocolata cu lapte:
  • * 200 g ciocolata cu lapte
  • * 350 ml frisca lichida
  • * 6 g gelatina
  • * Pentru decor:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca
  • * 2 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

56 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte bun si frumos decorat !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Floricele fragede cu gem de gutui