Blatul: Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema, se adauga si esenta. Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacao, se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec. Se unge o forma de tort cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Siropul: Se pune la fiert apa cu zaharul, cand da in clocot puneti prunele (taiate ) si mai lasa ti le 10 min. Apoi se scot prunele pe un servetel(ca sa nu lase zeama in crema), peste apa cu zahar se stoarce sucul de la o portocala si se lasa la racit.
Crema: Se bate cu mixerul smantana cu zaharul pudra si cu cel vanilat, primele 5 minute la viteza mica, apoi se mareste viteza pana cand se formeaza frisca. Din aceasta se ia deoparte, pentru décor, 3-4linguri, care se amesteca cu cacao.
Asamblare: Se taie blatul in 3 parti, de preferat cu un cutit zimtat, pe primul strat(siropat) se pune jumatate din cantitatea de frisca peste care se pun prunele, se aseaza al doilea blat, se siropeaza si el, se adauga frisca si kiwi taiat, se aseaza si ultimul strat, se siropeaza si acesta, se pune frisca cu cacao(cea pe care am oprit-o la inceputul procesului se ansamblare) si se orneaza dupa imaginatie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii