Blatul: Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se obtine o crema, se adauga si esenta. Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacao, se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec. Se unge o forma de tort cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit
timp de 40 min. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Siropul: Se pune la fiert apa cu zaharul, cand da in clocot puneti prunele (taiate ) si mai lasa ti le 10 min. Apoi se scot prunele pe un servetel(ca sa nu lase zeama in crema), peste apa cu zahar se stoarce sucul de la o portocala si se lasa la racit.
Crema: Se bate cu mixerul smantana cu zaharul pudra si cu cel vanilat, primele 5 minute la viteza mica, apoi se mareste viteza pana cand se formeaza frisca. Din aceasta se ia deoparte, pentru décor, 3-4linguri, care se amesteca cu cacao.
Asamblare: Se taie blatul in 3 parti, de preferat cu un cutit zimtat, pe primul strat(siropat) se pune jumatate din cantitatea de frisca peste care se pun prunele, se aseaza al doilea blat, se siropeaza si el, se adauga frisca si kiwi taiat, se aseaza si ultimul strat, se siropeaza si acesta, se pune frisca cu cacao(cea pe care am oprit-o la inceputul procesului se ansamblare) si se orneaza dupa imaginatie.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii