Tort cu frisca si fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu frisca si fructe

Ingrediente

  • andispan de cacao:
  • 1/2 pahar de cacao
  • zeama de lamaie
  • 20 ml apa clocotita
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 300 gr zahar
  • 120 ml ulei de floarea sorelui
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • nuci, stafide obtional
  • siropul:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea
  • cognac
  • pandispanul alb:
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 180 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • coaja de portocale
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • siropul: sucul de la conserva de ananas sau compot de piersici

Mod de preparare

Pandispanul negru:

1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful de copt.

2) Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca cu telul.

3) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie si cand se intareste adaugi 150 gr zahar in reprize mixand mereu.

4) Galbenusurile se bat cu celelalte 150 gr zahar apoi adaugi uleiul treptat.

5) Adaugi apoi cacaoa racita la galbenusuri, amesteci si apoi pui faina treptat la compozitie.

6) Adaugi compozitia de cacao in doua reprize la albus si amesteci usor.

7) Pui compozitia intr-o forma detasabila de 28 cm, bati putin de masa ca sa iasa bulele de aer si dai la cuptor la temperatura medei vreo 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand s-a racit se taie. Partea de jos a blatului va fi cel de sus.

Pandispanul alb:

1) Faina se amesteca cu amidonul si separi abusurile de galbenusuri.

2) Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie si cand se intaresc adaugi treptat 1/2 din cantitatea de zahar si bati in continuare.

3) Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, esenta si mirodeniile.

4) O treime de albusuri le amesteci cu galbenusurile

5) Peste compozitia de mai sus adaugi faina amestecata cu amidonul amesteci usor si pui si restul de albusuri

6) Pentru a creste blatul nu se ung si marginile formei decat fundul.

7) Se da compozitia la cuptor pentru vreo 30-40 de minte

Cremele le-am facut din praf la plic si l-am umplut cu fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise