autor:

Gabriela_Voda

» » Torturi

Tort cu frisca si nutella

Autor: Gabriela_Voda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela_Voda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, , 8 linguri zahar, , 8 linguri faina, , un pliculet de zahar vanilat, , un pliculet de praf de copt, , un pic de unt, , , , Pentru umplutura:, Frisca ( eu utilizez 1 litru de frisca pentru torturi), , Un borcanel de nutella ( cantitatea dupa gust), , Puteti decora cu ciocolata rasa pe razatoarea mare, perle de ciocolata sau nuca ... etc. Fiecare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul de zahar vanilat iar aparte se bate galbenusul cu un pliculet de sare si o lingura de zahar pana se dubleaza cantitatea apoi se adauga cu albusul facut spuma si se amesteca incet incet, dupa care faina si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pe care o ungeti bine cu unt ca sa nu se lipeasca si se baga la cuptor 35 de minute la 180 de grade.



Dupa ce s-a racit blatul il taiem orizontal in trei si le umplem cu un strat de nutella si unul de frisca pe fiecare si se decoreaza dupa gust. Se da la rece pana a doua zi inainte de servi.



Pentru cei carora nu le place frisca puteti adauga cacao in frisca si un pic de nutella (ii schimba gustul), se amesteca bine si se umple iar pe deasupra puteti sa dati pe razatoarea mare un pic de ciocolata alba si decorati.



Puteti sa faceti acelasi lucru cu blatul, cand adaugati faina puteti sa adaugati si 4-5 linguri de cacao neagra si va iasa blatul maron, asa cand adaugati frisca faceti un contrast frumos si delicios.



Pentru a decora frumos tortul cu frisca puteti folosi o punga si o taiati la varf un pic in asa fel sa puteti sa faceti circulete sau inimioare.. etc.



Cei care vor sa ii dea forma de inima pt ziua indragostitilor eu am desenat un carton, l-am decupat dupa care l-am pus deasupra pandispanului si l-am taiat dupa forma.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chocolate Royale Cheesecake

Chocolate Royale Cheesecake

Andreea si Andrei au implinit un an de casatorie. Aniverseaza nunta de nylon. Cat de repede a trecut

103 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tort Urs Panda

Tort Urs Panda

Blaturile: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, cacaoa, praful de

21 voturi    10 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un pliculet de praf de copt
  • un pic de unt
  • Pentru umplutura:
  • Frisca ( eu utilizez 1 litru de frisca pentru torturi)
  • Un borcanel de nutella ( cantitatea dupa gust)
  • Puteti decora cu ciocolata rasa pe razatoarea mare
  • perle de ciocolata sau nuca ... etc. Fiecare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela_Voda
Prajitura cu Nutella

Prajitura cu Nutella

Bateti albusurile impreuna cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat pana se fac spuma dupa care

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort de rodii cu zahãr brun