autor:

Gabriela_Voda

» » Torturi

Tort cu frisca si nutella

Autor: Gabriela_Voda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela_Voda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, , 8 linguri zahar, , 8 linguri faina, , un pliculet de zahar vanilat, , un pliculet de praf de copt, , un pic de unt, , , , Pentru umplutura:, Frisca ( eu utilizez 1 litru de frisca pentru torturi), , Un borcanel de nutella ( cantitatea dupa gust), , Puteti decora cu ciocolata rasa pe razatoarea mare, perle de ciocolata sau nuca ... etc. Fiecare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul de zahar vanilat iar aparte se bate galbenusul cu un pliculet de sare si o lingura de zahar pana se dubleaza cantitatea apoi se adauga cu albusul facut spuma si se amesteca incet incet, dupa care faina si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pe care o ungeti bine cu unt ca sa nu se lipeasca si se baga la cuptor 35 de minute la 180 de grade.



Dupa ce s-a racit blatul il taiem orizontal in trei si le umplem cu un strat de nutella si unul de frisca pe fiecare si se decoreaza dupa gust. Se da la rece pana a doua zi inainte de servi.



Pentru cei carora nu le place frisca puteti adauga cacao in frisca si un pic de nutella (ii schimba gustul), se amesteca bine si se umple iar pe deasupra puteti sa dati pe razatoarea mare un pic de ciocolata alba si decorati.



Puteti sa faceti acelasi lucru cu blatul, cand adaugati faina puteti sa adaugati si 4-5 linguri de cacao neagra si va iasa blatul maron, asa cand adaugati frisca faceti un contrast frumos si delicios.



Pentru a decora frumos tortul cu frisca puteti folosi o punga si o taiati la varf un pic in asa fel sa puteti sa faceti circulete sau inimioare.. etc.



Cei care vor sa ii dea forma de inima pt ziua indragostitilor eu am desenat un carton, l-am decupat dupa care l-am pus deasupra pandispanului si l-am taiat dupa forma.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Briza marii

Briza marii

Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Separam ouale.Amestecam galbenusurile cu uleiul(pus cite un pic ca la maioneza),apoi adaugam zaharul.Batem

13 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un pliculet de praf de copt
  • un pic de unt
  • Pentru umplutura:
  • Frisca ( eu utilizez 1 litru de frisca pentru torturi)
  • Un borcanel de nutella ( cantitatea dupa gust)
  • Puteti decora cu ciocolata rasa pe razatoarea mare
  • perle de ciocolata sau nuca ... etc. Fiecare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela_Voda
Prajitura cu Nutella

Prajitura cu Nutella

Bateti albusurile impreuna cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat pana se fac spuma dupa care

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni si piersici