Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul de zahar vanilat iar aparte se bate galbenusul cu un pliculet de sare si o lingura de zahar pana se dubleaza cantitatea apoi se adauga cu albusul facut spuma si se amesteca incet incet, dupa care faina si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pe care o ungeti bine cu unt ca sa nu se lipeasca si se baga la cuptor 35 de minute la 180 de grade.
Dupa ce s-a racit blatul il taiem orizontal in trei si le umplem cu un strat de nutella si unul de frisca pe fiecare si se decoreaza dupa gust. Se da la rece pana a doua zi inainte de servi.
Pentru cei carora nu le place frisca puteti adauga cacao in frisca si un pic de nutella (ii schimba gustul), se amesteca bine si se umple iar pe deasupra puteti sa dati pe razatoarea mare un pic de ciocolata alba si decorati.
Puteti sa faceti acelasi lucru cu blatul, cand adaugati faina puteti sa adaugati si 4-5 linguri de cacao neagra si va iasa blatul maron, asa cand adaugati frisca faceti un contrast frumos si delicios.
Pentru a decora frumos tortul cu frisca puteti folosi o punga si o taiati la varf un pic in asa fel sa puteti sa faceti circulete sau inimioare.. etc.
Cei care vor sa ii dea forma de inima pt ziua indragostitilor eu am desenat un carton, l-am decupat dupa care l-am pus deasupra pandispanului si l-am taiat dupa forma.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii