autor:

Gabriela_Voda

» » Torturi

Tort cu frisca si nutella

Autor: Gabriela_Voda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela_Voda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 22 septembrie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, , 8 linguri zahar, , 8 linguri faina, , un pliculet de zahar vanilat, , un pliculet de praf de copt, , un pic de unt, , , , Pentru umplutura:, Frisca ( eu utilizez 1 litru de frisca pentru torturi), , Un borcanel de nutella ( cantitatea dupa gust), , Puteti decora cu ciocolata rasa pe razatoarea mare, perle de ciocolata sau nuca ... etc. Fiecare dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se face spuma adaugand zaharul treptat si pliculetul de zahar vanilat iar aparte se bate galbenusul cu un pliculet de sare si o lingura de zahar pana se dubleaza cantitatea apoi se adauga cu albusul facut spuma si se amesteca incet incet, dupa care faina si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pe care o ungeti bine cu unt ca sa nu se lipeasca si se baga la cuptor 35 de minute la 180 de grade.



Dupa ce s-a racit blatul il taiem orizontal in trei si le umplem cu un strat de nutella si unul de frisca pe fiecare si se decoreaza dupa gust. Se da la rece pana a doua zi inainte de servi.



Pentru cei carora nu le place frisca puteti adauga cacao in frisca si un pic de nutella (ii schimba gustul), se amesteca bine si se umple iar pe deasupra puteti sa dati pe razatoarea mare un pic de ciocolata alba si decorati.



Puteti sa faceti acelasi lucru cu blatul, cand adaugati faina puteti sa adaugati si 4-5 linguri de cacao neagra si va iasa blatul maron, asa cand adaugati frisca faceti un contrast frumos si delicios.



Pentru a decora frumos tortul cu frisca puteti folosi o punga si o taiati la varf un pic in asa fel sa puteti sa faceti circulete sau inimioare.. etc.



Cei care vor sa ii dea forma de inima pt ziua indragostitilor eu am desenat un carton, l-am decupat dupa care l-am pus deasupra pandispanului si l-am taiat dupa forma.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un pliculet de praf de copt
  • un pic de unt
  • Pentru umplutura:
  • Frisca ( eu utilizez 1 litru de frisca pentru torturi)
  • Un borcanel de nutella ( cantitatea dupa gust)
  • Puteti decora cu ciocolata rasa pe razatoarea mare
  • perle de ciocolata sau nuca ... etc. Fiecare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela_Voda
Prajitura cu Nutella

Prajitura cu Nutella

Bateti albusurile impreuna cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat pana se fac spuma dupa care

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort fantezie de fructe