autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu frisca si pesmet

Autor: Bordea Valentina (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bordea Valentina (Bucatar)   
Reteta postata pe: 04 mai 2012

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 16 linguri zahar, 150 gr nuca macinata, 150 gr pesmet, esenta vanilie, , Umplutura:, 1000 ml frisca lichida, 50 gr stafide, esenta rom, , Sirop:, 150 ml apa, 150 gr zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua amestecarea pana la topirea acestuia(de preferat impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie pentru o consistenta mai cremoasa a bezelei). Se adauga galbeusurile, nucile macinate, pesmetul si vanilia si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus. Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 min la 180 de grade. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe cutie, se adauga esenta de rom si se pastreaza la frigider.



Pentru sirop: se pun apa si zaharul la foc mic si se lasa sa fierba cam 1-2 minute. Dupa ce s-a racit se adauga cateva picaturi de esenta rom. Cand blatul s-a racit, taiem capacul de deasupra, scobim usor si scoatem cu o lingurita miezul pentru a ramane partea de jos si peretii intacti. Miezul il rupem bucatele mici si il amestecam cu jumatate din compozitia de frisca si stafide (spalate in apa calduta). Atat peretii cat si partea de jos a blatului le insiropam, dar nu foarte tare, turnam amestecul de frisca cu blat si stafide, iar deasupra punem capacul insiropat. Cu restul de frisca imbracam tortul. Nu este deloc complicat insa foarte delicios!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si pesmet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ananas

Tort cu ananas

Pt blat: Batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul,apoi faina amestecata cu fecola,cacao

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Tort cu vin si crema de ciocolata alba

Blat: Untul il topim si il lasam la racit. Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Stelutza (Bucatar sef):

    La prima vedere pare cam complicata reteta dar nu e deloc asa. Am vrut o reteta noua de tort cu frisca si chiar am reusit sa imi impresionez familia! Va recomand sa incercati!E suuuuuuper bun!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 gr pesmet
  • esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 1000 ml frisca lichida
  • 50 gr stafide
  • esenta rom
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Truffles senzationale