autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu frisca si pesmet

Autor: Bordea Valentina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bordea Valentina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 04 mai 2012

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 16 linguri zahar, 150 gr nuca macinata, 150 gr pesmet, esenta vanilie, , Umplutura:, 1000 ml frisca lichida, 50 gr stafide, esenta rom, , Sirop:, 150 ml apa, 150 gr zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua amestecarea pana la topirea acestuia(de preferat impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie pentru o consistenta mai cremoasa a bezelei). Se adauga galbeusurile, nucile macinate, pesmetul si vanilia si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus. Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 min la 180 de grade. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe cutie, se adauga esenta de rom si se pastreaza la frigider.



Pentru sirop: se pun apa si zaharul la foc mic si se lasa sa fierba cam 1-2 minute. Dupa ce s-a racit se adauga cateva picaturi de esenta rom. Cand blatul s-a racit, taiem capacul de deasupra, scobim usor si scoatem cu o lingurita miezul pentru a ramane partea de jos si peretii intacti. Miezul il rupem bucatele mici si il amestecam cu jumatate din compozitia de frisca si stafide (spalate in apa calduta). Atat peretii cat si partea de jos a blatului le insiropam, dar nu foarte tare, turnam amestecul de frisca cu blat si stafide, iar deasupra punem capacul insiropat. Cu restul de frisca imbracam tortul. Nu este deloc complicat insa foarte delicios!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si pesmet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort pufos cu crema si dulceata de caise

Tort pufos cu crema si dulceata de caise

amestecam ouale intregi cu putina sare fina,adaugam zaharul,mixam totul bine,incorporam iaurtul,uleiul

8 voturi    10 comentarii
45 min
Torturi
Red Velvet Cake - Tort

Red Velvet Cake - Tort "Catifea Rosie"

Intr-un castron se cern impreuna faina, sarea si cacaoa. Se lasa in asteptare. In alt castron se

10 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Stelutza (Bucatar sef):

    La prima vedere pare cam complicata reteta dar nu e deloc asa. Am vrut o reteta noua de tort cu frisca si chiar am reusit sa imi impresionez familia! Va recomand sa incercati!E suuuuuuper bun!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 gr pesmet
  • esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 1000 ml frisca lichida
  • 50 gr stafide
  • esenta rom
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat