autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu frisca si pesmet

Autor: Bordea Valentina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bordea Valentina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 04 mai 2012

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 16 linguri zahar, 150 gr nuca macinata, 150 gr pesmet, esenta vanilie, , Umplutura:, 1000 ml frisca lichida, 50 gr stafide, esenta rom, , Sirop:, 150 ml apa, 150 gr zahar, esenta rom

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua amestecarea pana la topirea acestuia(de preferat impreuna cu o lingurita de zeama de lamaie pentru o consistenta mai cremoasa a bezelei). Se adauga galbeusurile, nucile macinate, pesmetul si vanilia si se amesteca usor cu o lingura de jos in sus. Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 min la 180 de grade. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe cutie, se adauga esenta de rom si se pastreaza la frigider.



Pentru sirop: se pun apa si zaharul la foc mic si se lasa sa fierba cam 1-2 minute. Dupa ce s-a racit se adauga cateva picaturi de esenta rom. Cand blatul s-a racit, taiem capacul de deasupra, scobim usor si scoatem cu o lingurita miezul pentru a ramane partea de jos si peretii intacti. Miezul il rupem bucatele mici si il amestecam cu jumatate din compozitia de frisca si stafide (spalate in apa calduta). Atat peretii cat si partea de jos a blatului le insiropam, dar nu foarte tare, turnam amestecul de frisca cu blat si stafide, iar deasupra punem capacul insiropat. Cu restul de frisca imbracam tortul. Nu este deloc complicat insa foarte delicios!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si pesmet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu doua creme

Tort cu doua creme

Blat: Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara

8 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Tort fondant cu crema Nutella

Tort fondant cu crema Nutella

Mod de preparare: 1. Fondant Se pune gelatina la inmuiat in 30 ml apa timp de 10 minute. Cand

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Stelutza (Bucatar sef):

    La prima vedere pare cam complicata reteta dar nu e deloc asa. Am vrut o reteta noua de tort cu frisca si chiar am reusit sa imi impresionez familia! Va recomand sa incercati!E suuuuuuper bun!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 gr pesmet
  • esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 1000 ml frisca lichida
  • 50 gr stafide
  • esenta rom
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tarta de biscuiti cu pere(Tarte de Pêra)