autor:

Carmyna

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu frisca si portocale

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 8 oua, 100 g zahar, 120 g faina, 300 g dulceata de portocale, Pentru crema:, 4 galbenusuri, 100 g zahar, 1/4 l lapte, 2 plicuri de gelatina granulata, 250 g smantana dulce.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:
Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul.
Adaugi faina, apoi albusurile batute spuma.
Ungi cu unt 2 tavi de cuptor, imparti aluatul pe fiecare dintre ele si-l coci in cuptorul incins timp de 8-10 minute.
Dupa ce scoti cele 2 blaturi din cuptor si le lasi sa se raceasca, pe una dintre foi o ungi cu dulceata si o rulezi intr-o forma de sul.
Lasi deoparte sa se odihneasca.
Pui deoparte cealalta foaie de blat.
Tai rulada in felii de 8-10 mm grosime si le asezi pe marginea unei salatiere.
Crema:
Amesteci galbenusurile cu zaharul.
Fierbi laptele si adaugi in el amestecul precedent.
Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi in amestecul de lapte si galbenus.
Bati smantana si o incorporezi.
Decupezi 2 cercuri din blatul ramas.
Versi 1/3 din preparatul lichid de mai sus in vasul garnisit cu rondele de rulada puse in cerc, apoi acoperi cu un cerc de blat, crema, rondele de rulada, crema si iar cerc de blat.
Ornezi tortul cu frisca si cu felii de portocala.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de portocale cu frisca

Tort de portocale cu frisca

Acest minunat tort ma inspira cum da frigul pentru ca mirosul de portocale merge fantastic de bine

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort cu frisca si portocale

Tort cu frisca si portocale

Blatul Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine

49 voturi    22 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bun e...si eu vreau o bucata..:)

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Frumos si gustos.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    Foarte gustos si aspectos acest tort, cunosc reteta, pacat ca nu ai poze cu sectiunea...s-ar fi vazut mai bine frumusetea lui. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 300 g dulceata de portocale
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/4 l lapte
  • 2 plicuri de gelatina granulata
  • 250 g smantana dulce.

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bun e...si eu vreau o bucata..:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE CAPSUNI CU SMANTANA