Tort cu frisca si portocale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu frisca si portocale

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 300 g dulceata de portocale
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/4 l lapte
  • 2 plicuri de gelatina granulata
  • 250 g smantana dulce.

Mod de preparare

Blat:

Separi albusurile de galbenusuri freci spuma galbenusurile cu zaharul.

Adaugi faina, apoi albusurile batute spuma.

Ungi cu unt 2 tavi de cuptor, imparti aluatul pe fiecare dintre ele si-l coci in cuptorul incins timp de 8-10 minute.

Dupa ce scoti cele 2 blaturi din cuptor si le lasi sa se raceasca, pe una dintre foi o ungi cu dulceata si o rulezi intr-o forma de sul.

Lasi deoparte sa se odihneasca.

Pui deoparte cealalta foaie de blat.

Tai rulada in felii de 8-10 mm grosime si le asezi pe marginea unei salatiere.

Crema:

Amesteci galbenusurile cu zaharul.

Fierbi laptele si adaugi in el amestecul precedent.

Inmoi gelatina in apa rece, apoi o dizolvi in amestecul de lapte si galbenus.

Bati smantana si o incorporezi.

Decupezi 2 cercuri din blatul ramas.

Versi 1/3 din preparatul lichid de mai sus in vasul garnisit cu rondele de rulada puse in cerc, apoi acoperi cu un cerc de blat, crema, rondele de rulada, crema si iar cerc de blat.

Ornezi tortul cu frisca si cu felii de portocala.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise