Tort cu frisca si zmeura

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort cu frisca si zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 2 linguri apa
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • frisca
  • zmeura congelata
  • zahar pudra
  • gelatina

Mod de preparare

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos. Se toarna compozitia intr-o forma de tort imbracata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute (in functie de cuptor). Dupa ce s-a racit se taie in 2 sau 3 felii si se umple cu orice fel de crema.

Zmeura am trecut-o prin sita,pentru a elimina semintele si pentru a obtine piureul de care avem nevoie.

Punem 20 gr. gelatina in apa pentru a se inmuia si dupa 10-15 min.punem 500gr.frisca pe baie de abur,adaugand gelatina inmuiata in prealabil.Invartim tot timpul pentru a se dizolva granulele de gelatina dar nu lasam sa fiarba,mai oprim focul astfel incat sa se topeasca incet.Lasam sa se raceasca dupa care se introduce vasul la rece 2 ore(eu nu l-am facut cu vreo ocazie speciala motiv pentru care nu l-am ornat prea pompos si l-am lasat doar 40 min. la rece.

Am batut frisca foarte bine,am pus 3 linguri zahar pudra si la final am adaugat piureul de zmeura.Am batut bine pana s-a incorporat tot piureul.

Am taiat blatul si l-am umplut cu frica,deasupra am imbracat cu paiete amarui de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor