Tort cu fructe

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 conserva mica cu caise in sirop (bine scurse),
  • 1 blat (diametrul: 20 cm),
  • 150 ml Marsala (sau vin foarte dulce),
  • 3/8 l frisca batuta,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 kiwi curatate de coaja si taiate felii,
  • 2 mere rosii taiate in spalturi (cu coaja cu tot) si stropite cu zeama de lamaie,
  • 1 para mijlocie fiarta in vin rosu (se fierbe intreaga, dar curatata de coaja, in apa + zahar + scortisoara + coaja de portocala, si dupa ce s-a topit bine zaharul se adauga 2 linguri de vin rosu si se mai fierbe - fara capac - 15-30 de minute).
  • Pentru crema: 2 linguri zeamil,
  • linguri zahar,
  • 1/4 l lapte,
  • 3 oua batute,
  • 50 g biscuiti sfaramati.

Mod de preparare

Se maruntesc caisele cu mixerul. Se taie blatul de tort in doua, se unge una din parti cu jumatate din piureul de caise si se acopera cu cealalta. Se taie apoi bucati de 3x5 cm, care se aseaza pe un platou de sticla, se stropesc cu Marsala si se ung cu restul de piure de caise.

Pentru crema se amesteca zeamilul cu zaharul si cu 3 linguri de lapte, pana ce se obtine o pasta neteda. Restul de lapte se pune pe foc si cand clocoteste, se incorporeaza pasta si se lasa sa fiarba incet, circa 10 minute, pana ce se ingroasa (amestecand incontinuu).

Se ia compozitia de pe foc, se incorporeaza ouale, unul cate unul, se pune pe baie de apa si se lasa sa se infierbante bine, amestecand din timp in timp. (Atentie sa nu fiarba, pentru ca se taie!) Se adauga biscuitii, batand bine cu telul, si se lasa sa se raceasca.

Crema racita se toarna peste blaturile de tort de pe platou, care se tin apoi 2 ore la frigider.

Inainte de a servi tortul, se amesteca frisca batuta cu zaharul si zaharul vanilat, se intinde peste crema, deasupra se pun feliile de kiwi, de jur imprejur, iar la mijloc se face un cerc din spalturi de mar si se aseaza para intreaga, fiarta in vin. Se poate garnisi si cu frunzulite de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc