autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu fructe

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 conserva mica cu caise in sirop (bine scurse), , 1 blat (diametrul: 20 cm), , 150 ml Marsala (sau vin foarte dulce), , 3/8 l frisca batuta, , 1 plic zahar vanilat, , 4 linguri zahar, , 2 kiwi curatate de coaja si taiate felii, , 2 mere rosii taiate in spalturi (cu coaja cu tot) si stropite cu zeama de lamaie, , 1 para mijlocie fiarta in vin rosu (se fierbe intreaga, dar curatata de coaja, in apa + zahar + scortisoara + coaja de portocala, si dupa ce s-a topit bine zaharul se adauga 2 linguri de vin rosu si se mai fierbe - fara capac - 15-30 de minute)., Pentru crema: 2 linguri zeamil, , linguri zahar, , 1/4 l lapte, , 3 oua batute, , 50 g biscuiti sfaramati.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

5 voturi

Mod de preparare

Se maruntesc caisele cu mixerul. Se taie blatul de tort in doua, se unge una din parti cu jumatate din piureul de caise si se acopera cu cealalta. Se taie apoi bucati de 3x5 cm, care se aseaza pe un platou de sticla, se stropesc cu Marsala si se ung cu restul de piure de caise.
Pentru crema se amesteca zeamilul cu zaharul si cu 3 linguri de lapte, pana ce se obtine o pasta neteda. Restul de lapte se pune pe foc si cand clocoteste, se incorporeaza pasta si se lasa sa fiarba incet, circa 10 minute, pana ce se ingroasa (amestecand incontinuu).
Se ia compozitia de pe foc, se incorporeaza ouale, unul cate unul, se pune pe baie de apa si se lasa sa se infierbante bine, amestecand din timp in timp. (Atentie sa nu fiarba, pentru ca se taie!) Se adauga biscuitii, batand bine cu telul, si se lasa sa se raceasca.
Crema racita se toarna peste blaturile de tort de pe platou, care se tin apoi 2 ore la frigider.
Inainte de a servi tortul, se amesteca frisca batuta cu zaharul si zaharul vanilat, se intinde peste crema, deasupra se pun feliile de kiwi, de jur imprejur, iar la mijloc se face un cerc din spalturi de mar si se aseaza para intreaga, fiarta in vin. Se poate garnisi si cu frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
tort de fructe

tort de fructe

blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti crema: gelatina se moaie in

7 voturi    11 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 1 conserva mica cu caise in sirop (bine scurse)
  • 1 blat (diametrul: 20 cm)
  • 150 ml Marsala (sau vin foarte dulce)
  • 3/8 l frisca batuta
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 2 kiwi curatate de coaja si taiate felii
  • 2 mere rosii taiate in spalturi (cu coaja cu tot) si stropite cu zeama de lamaie
  • 1 para mijlocie fiarta in vin rosu (se fierbe intreaga
  • dar curatata de coaja
  • in apa + zahar + scortisoara + coaja de portocala
  • si dupa ce s-a topit bine zaharul se adauga 2 linguri de vin rosu si se mai fierbe - fara capac - 15-30 de minute).
  • Pentru crema: 2 linguri zeamil
  • linguri zahar
  • 1/4 l lapte
  • 3 oua batute
  • 50 g biscuiti sfaramati.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu piscoturi