autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » Torturi

Tort cu fructe

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 aprilie 2009

Ingrediente
6 galbenusuri,, 250 gr.zahar,, 8 lingurite gelatina,, 500 ml.lapte,, 500 ml frisca,, fructe la alegere,, zahar vanilat,, piscoturi de sampanie.

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta. Laptele se pune la fiert dar pe baie de aburi,cand incepe sa fiarba se pune amestecul de galbenusuri,vanilia si gelatina. Se amesteca incet si cand se i-a de pe lingura e gata se lasa deoparte sa se raceasca. Un vas mai mare se tapeteaza cu fructe(eu am facut cu fructe de padure congelate). Cand crema s-a racit se adauga frisca batuta spuma. Peste fructele din forma se pune un strat subtire de crema apoi piscoturi insiropate crema din nou piscoturi si crema.Se acopera vasul si se da la frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure

Crema 1: 100 ml smantana dulce pentru frisca 250

15 voturi    10 comentarii
5h 30 min
Torturi
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250

39 voturi    7 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    asa pregatesc si eu tortul diplomat E foarte gustos daca pui smantana in loc de frisca

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    O bunatate de tort care se poate face oricand.... Bravo !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    O bunatate de tort care se poate face oricand.... Bravo !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Foarte, foarte apetisant

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Super gustos...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      Extraordinar tortul si racoros!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Arata slendid si cred ca este si foarte gustos, am sa fac si eu cu fructe de padure,ptr ca am luat o punga de la Carrefour. nota 10 cu felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Usor si rapid de pregatit.Se pot folosi si altfel de fructe cu acelasi succes.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Super! Excelent!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Cred ca se pot inlocui fructele de padure cu capsuni, daca nu avem la indemana alceva.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 6 galbenusuri,
  • 250 gr.zahar,
  • 8 lingurite gelatina,
  • 500 ml.lapte,
  • 500 ml frisca,
  • fructe la alegere,
  • zahar vanilat,
  • piscoturi de sampanie.

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
FOI CU CREMA DE NUCA

FOI CU CREMA DE NUCA

Foi: se amesteca toate ingredientele si se framanta putin si se imparte aluatul in trei si se coc

9 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

lumi (Chef de cuisine)

asa pregatesc si eu tortul diplomat E foarte gustos daca pui smantana in loc de frisca

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Tiramisu Tort Tiramisu

Se freaca galbenusele cu zaharul f. bine, se adauga mascarpone, frisca, nesul. Se insiropeaza piscoturile in cafeaua filtru rece. Se

35 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tiramisu (din comert) Tiramisu (din comert)

Se pregateste prajitura cum scrie pe pachet. Cind se face crema, se adauga si un plic crema instant caramel si la sfirsit un plic de

32 voturi    8 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Kinder felie de lapte