blatul: se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, galbenusurile, faina si la urma, esenta de vanilie si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina si se pune in cuptorul incins. Lasam sa se coaca pana ce trece testul cu scobitoarea.
crema: se bat ouale intregi cu 250gr zahar pe aburi pana devine o crema spumoasa si se lasa la racit. Separat se bate frisca si cand s-a racit crema de oua se amesteca impreuna. Se taie blatul in 3, se insiropeaza, se pune crema si fructele intre blaturi apoi se imbraca blatul in frisca si se orneaza cu diverse fructe (eu am pus feliute de piersica, kiwi, struguri).
Este un tort foarte racoritor, si nu este costisitor! eu l-am facut la ziua micutei mele!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii