autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort cu fructe!

Autor: manolecarmen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: manolecarmen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
ptr blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, esenta de vanilie., Pentru sirop iti trebuie: 3 linguri de zahar, 1 cana apa, esenta vanilie, coaja rasa de portocla si lamaie., ptr crema: 600 ml frisca lichida, 4 oua, 250 gr zahar si diverse fructe (piersici, kiwi, portocale, mure, capsuni, zmeura etc). Eu am folosit piersica, kiwi, struguri.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

blatul: se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, galbenusurile, faina si la urma, esenta de vanilie si praful de copt dizolvat in zeama de lamaie. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina si se pune in cuptorul incins. Lasam sa se coaca pana ce trece testul cu scobitoarea.

crema: se bat ouale intregi cu 250gr zahar pe aburi pana devine o crema spumoasa si se lasa la racit. Separat se bate frisca si cand s-a racit crema de oua se amesteca impreuna. Se taie blatul in 3, se insiropeaza, se pune crema si fructele intre blaturi apoi se imbraca blatul in frisca si se orneaza cu diverse fructe (eu am pus feliute de piersica, kiwi, struguri).

Este un tort foarte racoritor, si nu este costisitor! eu l-am facut la ziua micutei mele!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort din biscuiti si fructe

Tort din biscuiti si fructe

Topiti ciocolata si tapetati cu ea peretii unei tavi rotunde de tort,in care ati pus folie de copt(eu

21 voturi    4 comentarii
1h
Torturi
Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

Tort vegan cu fructe de padure si ciocolata

Incalziti cuptorul la 160 C si pregatiti o tava cu diametrul de 18-20 cm, putin mai mica decat cea

5 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Delicii de post de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    manolecarmen (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Daca ajungi prin Constanta ma anunti si iti fac un tortulet cu drag! Nu fac o afacere din asta, imi place mult ca ceea ce fac sa iasa bine, sa aiba un aspect deosebit! Nu as putea manca ceva care nu arata bine!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Pt " gingasia " lui , ii voi spune tortuletz.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Imi vine sa-ti fac o comanda de un asa tort, se poate ?

    • Fara foto

      manolecarmen (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      multumesc mult pentru aprecieri, intr-adevar este racoritor si bunn!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      O prezentare super !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Super racoritor!!!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Un deliciu !

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Frumos tortulet,Carmen!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • ptr blat: 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie.
  • Pentru sirop iti trebuie: 3 linguri de zahar
  • 1 cana apa
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de portocla si lamaie.
  • ptr crema: 600 ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 250 gr zahar si diverse fructe (piersici
  • kiwi
  • portocale
  • mure
  • capsuni
  • zmeura etc). Eu am folosit piersica
  • kiwi
  • struguri.

Raporteaza reteta

Retete
de manolecarmen
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute

139 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Barbies

Tort Barbies

Se separa oualele, se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi nuca

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de vara!

Tort de vara!

Blat: Se separa oualele,se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Torturi

manolecarmen (Chef de cuisine)

Daca ajungi prin Constanta ma anunti si iti fac un tortulet cu drag! Nu fac o afacere din asta, imi place mult ca ceea ce fac sa iasa bine, sa aiba un aspect deosebit! Nu as putea manca ceva care nu arata bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu piscoturi, fructe si visinata